Plenković samouvjereno: Cijela oporba je poodbijala dijalog s Vladom, a ja ne zovem nikoga dvaput

Screenshot

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je dao izjavu za medije povodom održavanja sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Govorio je o aktualnim temama.

Prvo o Pelješkom mostu

Premijer se, za početak, osvrnuo na proces gradnje Pelješkog mosta: “Nakon otvaranja istarskog ipsilona sutra je i spajanje zadnjeg elementa konstrukcije Pelješkog mosta, to nije otvaranje, to je trenutak koji simbolizira spajanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje”.

Osvrnuo se i na kritike oko gradnje te poručio svima da su pozvani na ceremoniju otvaranja: “Vidim da ima puno kometara, da citiram Naše malo misto ‘tko je više da”. Važno je da ovaj projekt ima potporu svih, ovo je strateško pitanje, svatko je dao neki doprinos.

“Presudan je bio veliki dokument koji smo radili mjesec dana prije otprilike četiri godine. Kad bude otvaranje bit će pozvani svi, nek’ se ovi grintavci ne sekiraju” rekao je Plenković.



Malo o Oluji

Plenković se, zatim, osvrnuo na to kako će izgledati svečana obljetnica vojno redarstvene akcije Oluja koja će se održati na stadionu u Kninu: “Ako je osobni problem neka se riješi, ako je zdravstveni da se riješi, ako je umor da se odmori.”

“Hoćemo li posegnuti za nekim da podebljamo većinu? HDZ s tim neće ništa, HDZ ima parlamentarnu većinu s kojom odlično funkcionira i tako će ostati do kraja… Cijela ta oporba je poodbijala dijalog s Vladom. Ja ne zovem dva puta nikoga”, piše N1.

Komentari