Plenković: Prvo su huškali, a sada ova dvojica plaču, plaču Petrov i Grmoja…

Nakon što je prošlog tjedna, MOST-ov Nikola Grmoja u jednom statusu na Facebooku u isti kontekst stavio LGBT osobe i pedofiliju, počele su mu stizati prijetnje na društvenim mrežama. To je u srijedu komentirao predsjednik Vlade Andrej Plenković te rekao kako su i “Grmoja i Božo Petrov huškali”.

Podsjetimo, u statusu na Facebooku je Grmoja napisao: “Podržavate li moju inicijativu da se što je moguće žurnije izglasa Antipedofilski zakon kojim će se uvesti najstrože moguće kazne za pedofile, ali i zaštititi djecu od seksualnih sadržaja i LGBTQ propagande?”

To je izazvalo žestoke reakcije, a u njegovu obranu je stao Božo Petrov.

“Moraju se probuditi u svojoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to. I da ih pozdravljamo. Ali moraju shvatiti da ću se ja za svoju djecu boriti isto kao što će se oni boriti za svoju. Želim za svoju djecu ono što je društveni konsenzus i stavove temeljene na dokazima, a ne da mi manjina nameće što će učiti moja djeca i kako ću se ja osobno ponašati”, naglasio je, među ostalim, Petrov.



‘Moja je želja da gradimo društvo koje je uključivo’, rekao je premijer

Nakon toga je u subotu održan Zagreb Pride na kojem je, prvi put u 10 godina, došlo do homofobnog napada. Pride je optužio Grmoju i Petrova, a Grmoja je najavio tužbu.

Osvrnuvši se na cijelu situaciju, Plenković je rekao da je “nedopustivo i huškanje”. Pritom je mislio na Petrova i Grmoju.

“I sada ova dvojica plaču, plaču Petrov i Grmoja, koji su tu bili očito prepoznati kao nekakvi huškači na temelju prijetnji i tako dalje. Meni takve prijetnje stižu na dnevnoj, tjednoj bazi, pa ne govorim nikome, nego se navikneš nositi s time. Oni sada plaču. To nije dobro. Najgori su akteri na sceni koji su isključivi. Moja je želja da gradimo društvo koje je uključivo”, rekao je Plenković.

Dodao je kako smo “mi u načelu jedan zapadnoeuropski, u smislu vrijednosti, narod kojeg očito treba malo ohrabriti da se cijepi i neke aktere u društvu da budu malo tolerantniji”.

“Ali nadoći će to, ja sam tu optimist. Većina ljudi je ovdje razumna i želi dobro”, zaključio je predsjednik Vlade za HRT.

Komentari