Plenković povodom početka cijepljenja: Zaista sam sretan, naša je jasna odluka bila da cjepivo trebaju dobiti oni kojima to može spasiti život

Screenshot

Prva osoba koja se u Hrvatskoj cijepila protiv covida-19 bila je štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka u nedjelju 27. prosinca, u 10 sati.

Tom prigodom predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu povodom početka cijepljenja protiv koronavirusa u Hrvatskoj.

“Zaista sam sretan u ime Vlade”, kazao je premijer Plenković u obraćanju medijima. Kazao je kako cjepivo ide prvo najranjivijim građanima i zdravstvenim radnicima.

”Očekujem da u tjednima koji su pred nama Europska agencija odobri i cjepivo Moderne i da nakon toga budemo u priliici vratit se normalnom životu”, rekao je Plenković i čestitao Branki Aničić.



Plenković je odgovorio na pitanje zašto se prvo nije cijepio državni vrh kao primjer drugima.

”Zato jer smo dobili samo 9750 doza. Naša je jasna odluka bila da cjepivo trebaju dobiti oni kojima cjepivo može spasiti život. To su sugrađani koji žive u domovima za starije, zdravstveni djelatnici na prvoj crti obrane i oni koji se brinu o starijima”, kazao je.

“Uvjeren sam da će se kroz mjesece pred nama ogroman broj hrvatskih građana cijepiti”, kazao je premijer i dodao: “Mislim da je svima dosta života koji nije uobičajen.”

Nakon premijera izjavu medijima dao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić: “Hvala premijeru Plenkoviću i suradnicima. Ovo je povijesni dan, vide se sve prenosti ulaska Hrvatske u EU: Pobijedili su znanstveni rad, solidarnost i zajedništvo europsko”, rekao je Bandić.

Komentari