Plenković položio vijenac na Plitvicama: Uvijek ćemo s posebnom pažnjom voditi računa o braniteljima i Domovinskom ratu

Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Premijer Andrej Plenković sudjeluje na obilježavanju 30. obljetnice akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika poginulog u Domovinskom ratu na Plitvičkim jezerima.

“Ovo je spomen na akciju hrvatskih redarstvenika koji su tada, prije 30 godina, temeljem naredbe predsjednika Tuđmana došli ovdje na Plitvice kako bi obranili Policijsku postaju i kako bi pokazali da hrvatske snage i hrvatski pravni poredak – funkcionira na našem teritoriju. Obilježavamo 30. godina pogibije Josipa Jovića. Jednog od brojnih hrvatskih redarstvenika, policajaca i branitelja koji su u Domovinskom ratu dali sve što su imali za hrvatsku slobodu”, rekao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je da su prije mjesec bili u Pakracu gdje su obilježili početak akcija u Domovinskom ratu.

“30 godina kasnije i naša Vlada bila je u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića gdje je ministar Tomo Medved stavio kamen temeljac na Spomen dom, Memorijalni centar kako bi i tamo u tom kraju odakle je bilo puno hrvatskih branitelja iskazali poštovanje prema svima koji su dali život u Domovinskom ratu”, istaknuo je.



Dodao je da će Vlada uvijek s dignitetom i posebnom pažnjom voditi računa o braniteljima i Domovinskom ratu.

 

Komentari