Plenković odgovorio na Milanovićeve optužbe: Možda bi bilo dobro da objasni zašto je tako nervozan

Screenshot/N1

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas slučaj Janaf, osvrnuvši se i na žestoku izjavu predsjednika Zorana Milanovića.

U svojoj jutrošnjoj izjavi predsjednik Zoran Milanović je, među ostalim, kazao:

“Zna se tko vodi istrage, to je DORH, zna se tko je informiran, a to je ministar unutarnjih poslova i premijer. Bio sam premijer i znam sve, zato za mene u tom svijetu nema tajni. Nije me SOA obavijestila, jer SOA nema veze u tom smislu. To je posao koji je radio USKOK i krim-policija, o tome sve zna ministar unutarnjih poslova, o tome sve zna predsjednik Vlade”…

“Jako je znakovita rečenica Milanovića da je bio premijer pa sve zna. Nije svejedno tko je u Hrvatskoj na čelu Vlade. To može biti netko koga zanima što radi DORH i što se radi u kojoj istrazi, a mene to ne zanima. Uopće ne želim znati čime se bavi USKOK i policija”, kazao je Plenković.



Rekao je kako Kovačević sigurno ne bi bio imenovan na čelo uprave Janafa da je nešto znao o istrazi.

“Ne bismo ga stavili na listu da smo znali da će tri mjeseca kasnije biti uhićen. Milanović je dosta egzaltiran i ima nervozne reakcije”, rekao je.

Dodao je i da je uvjeren da Božinović nije znao da se vodi istraga protiv Kovačevića.

“Da se takvi procesi vode pred mikrofonima, trajali bi jednu sekundu. Možda bi bilo dobro da Milanović objasni zašto je tako nervozan, ako je išao u taj klub. Uozbiljimo se, borba protiv korupcije nije stalno lamentiranje o njoj. Borba znači da institucije neovisno rade svoj posao. Neka ljudi iz DORH-a izađu pred medije i objasne svoju metodologiju”, kazao je.

Poručio je i da ne zna kako je Milanović mogao znati za podatke iz istrage.

“U četiri godine mandata nijedan ministar ni šef policije mi nije dolazio dati informacije o istragama. Ako je istraga tajna, ja za njih ne znam niti za njih želim znati. Sva imenovanja smo radili tako da smo provjeravali prije toga”, naglasio je premijer.

Komentari