Plenković odgovorio Milanoviću: On iznosi laže i neistine, to je postala njegova konstanta

Bozo Radic / CROPIX

“Milanović iznosi laži i neistine. Nikada nisam spominjao njegova oca, njegova oca jednom sam sreo, on se meni došao javiti, to je bilo prije desetak godina. Nikada ni u jednom razgovoru nisam spominjao njegova oca, a on je, kao što vidite, spominjao moju majku usred kampanje u kojoj je poražen. On je toliko već laži iznosio tolikih godina, to postaje njegova konstanta. Kada sam govorio o tvrdoj kohabitaciji, onda je to – to.”, rekao je Plenković nakon što se predsjednik Zoran Milanović danas osvrnuo na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je njegov postupak u Okučanima nazvao ”kukavičkim”, premijer mu je danas ponovno odgovorio.

“Ako netko na sastanku s hrvatskim braniteljima posprdno govori o mojoj majci koja je doktor znanosti… Zar on treba o njoj iznositi komentare? To je razlika u pristojnosti, u kućnom odgoju. To je on, ovo sam ja, razlika je u samom tkivu. Ljudi to vide. Istodobno sam vidio da je on otvorio temu Jasenovca i Okučana. On je bio u Račanovoj vladi pomoćnik ministra vanjskih poslova. U toj istoj vladi njegov kolega u ministarstvu pravosuđa daje suglasnost za registraciju jedne udruge HOS-a u Zagrebu, u čijem grbu stoji sporni pozdrav. Dakle, SDP-ova vlada, njihov ministar, a u toj vladi kao pomoćnik bio je i Milanović… To nema veze s HDZ-om”, rekao je Plenković.

Milanović: Možda sam se trebao rasplakati kao Plenković?

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u petak da iz poštovanja prema poginulim pilotima i njihovim obiteljima ne bi ni u koga upirao prstom i svaljivao krivnju, te ne bi tražio ostavku ministra obrane Damira Krstičevića, koji ju je jučer podnio nakon ove tragedije.



Milanović je komentirao i situaciju u Okučanima kada je napustio obilježavanje obljetnice VRO Bljesak zbog natpisa ‘Za dom spremni’.

Zoran Milanović se prvo osvrnuo na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je je njegov potez nazvao “kukavičkim”.

Milanović se obrušio na Plenkovića zbog komentara o Okučanima: Možda sam se trebao rasplakati kao Plenković

 

Komentari