Plenković o Medvedovoj savjetnici koju istražuje USKOK: Žena radi, mora živjeti primiti plaću

Premijer Andrej Plenković rekao je u petak u vezi sa slučajem državne tajnice Nevenke Benić koja je razriješena zbog afere s namještanjem državnih ispita i potom postala savjetnica u Ministarstvu branitelja, da se ona s političkog vratila na službeničko mjesto.

“Nevenka Benić je državna službenica, koja je bila imenovana na mjesto državne tajnice, što je političko mjesto. Ona je razriješena s mjesta državne tajnice, dakle s političkoga mjesta i vratila se na svoje službeničko mjesto, o čemu me je izvijestio ministar Tomislav Medved”, odgovorio je Plenković novinarima upitan je li znao da je Benić, koja je opterećena aferama, imenovana savjetnicom ministra Tomislava Medveda te je li zbog toga odgovoran taj ministar.

Na dodatni novinarski upit ne vidi li ništa sporno u njezinoj novoj funkciji, premijer je odgovorio kako ona radi, a proces će trajati. “Žena radi, mora živjeti primiti plaću”, rekao je Plenković novinarima na konferenciji The Economist “Svijet u 2021.”.

Bivšu državnu tajnicu u Ministarstvu branitelja Nevenku Benić, koju je Vlada 24. rujna smijenila jer je protiv nje USKOK pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da je umiješana u namještanje polaganja državnih ispita, ministar Tomo Medved je nakon smjene imenovao na dužnost glavne savjetnice u svom Ministarstvu.



Komentari