Plenković o Laucu: Nismo mi SDP pa da izbacujemo ljude

Andrej Plenković Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je epidemiološku situaciju nakon sastanka Znanstvenog savjeta Vlade. 

“Vrlo sadržajna rasprava, visok stupanj konsenzusa o tome kako je potrebno potaknuti dodatno građane koji imaju rezerve prema cijepljenju. Svi su suglasni da je cijepljenje najbolja zaštita od covida-19”, rekao je Plenković.

Dodao je da su Stožerove mjere dobile poptoru. “Ono što je dobro da vidmo trend da broj hospitaliziranih nije više u istim omjerima nego ranije, puno je manje umrlih i      hospitaliziranih”.

ECDC sutra objavljuje novu koronakartu. Smatra da ćemo biti narančasti. “Uzdam se u odgovornost ljudi. Već je sad jasno da će ova sezona biti bolja nego lanjska, ali nije to dovoljno”.



Komentirao je i objavu HUBOL-a koji traži izbacivanje Gordana Lauca iz Savjeta. “Nismo mi iz SDP-a pa da izbacujemo ljude”, rekao je dodajući da su članovi Savjeta tu za konzultacije te da su u Savjetu na dobrovoljnoj bazi.

Objave Lauca na Facebooku nije htio komentirati.

“Čini mi se da nastoji biti stručan i konstruktivan. Ja niti potpisujem to što on govori niti on govori u ime Vladu. Cijepljenje vas štiti. Kakvo rušenje autoriteta? Da se vi time ne bavite, ne bi o tome nitko govorio. Jako malo ljudi prati sve što činimo, iznenadili bi se. Da prati, bilo bi 90 posto cijepljenih”, rekao je.

Osvrnuo i na spajanje Pelješkog mosta.

“Mislim da je to veliki projekt za Hrvatsku, zahvaljujem se svima koji su pridonijeli tome. Fizičko spajanje je fascinantan događaj, drago mi je da se to realiziralo. U mandatu naše vlade smo učinili sve da se ubrzaju procedure. Most je arhitektonski prekrasan, osjećam se sjajno”.

Komentirao je i aktualne političke događaje, stanje u SDP-u i Domovinskom pokretu, navodeći da je Hrvatskoj potrebna politička stabilnost.

“S jedne strane imamo krizu u SDP-u koja traje već neko vrijeme, imamo ovo što se zbiva na desnici u DP-u i imate Vladu, parlamentarnu većinu koju predvodi HDZ koja je tu pouzdan akter, čvrsto stoji, ne mrda”, zaključio je, prenosi N1.

Komentari