Plenković o izborima: Domovinski pokret je besmisleno napravljen da napada mene, ta opcija je potpuno nerazumna

Premijer Andrej Plenković komentirao je rezultate lokalnih izbora. 

“Nažalost ne možemo dobiti sve. Mi dobijemo puno, a svi drugi puno manje”, rekao je premijer i dodao kako očekuje dobru suradnju s Tomaševićem.

Na pitanje je li nazvao Tomislava Tomaševića i čestitao mu na dobivenom gradonačelničkom mandatu, Plenković je rekao: “Nisam još, ali budem.”

Ponovio je da je HDZ pobjednik lokalnih izbora. “Nikad dosad HDZ nije dobio 15 županija. Vidim da su ovi iz Možemo! počeli parafrazirati moju poruku iz 2016., kad sam rekao da mijenjamo HDZ da bismo mijenjali Hrvatsku, oni kažu da mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku, očito imaju nešto protiv ove Hrvatske”, rekao je ponovivši da je Vlada u pandemiji sačuvala radna mjesta, a osigurala i novac za obnovu nakon potresa.



“Moram još oslušnuti koju to promjenu oni zazivaju”, dodao je.

Poručio je i kako mu je žao što je HDZ izgubio Split. “Splićani su za zamjenika gradonačelnika izabrali antisemita koji treba podnijeti ostavku”.

Na pitanje brine li ga rast Domovinskog pokreta, rekao je da je pitanje što će biti za tri godine.

“Ta opcija je besmisleno napravljena da napadaju mene, ona je potpuno nerazumna. Što je smisao nekoga tko napada najjaču hrvatsku stranku, s čim se oni ponositi? Oni će i dalje ostati samo na pet zastupnika u skupštini. Ljevičarski komentatori će sada ponovno gladiti Škoru kada napada HDZ, nakon što su ga izmlatili. Kada će napadati Možemo, onda će Domovinski pokret za njih biti grozan”.

Optužio je i televizije da su namjerno krivo izgovarali ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića. Poručio je i kako su neke televizije plaćale ljevičarske agitatore. Žestoko se obrušio i na novinare komercijalne televizije tvrdeći kako su pristrane.

Komentirao je i promjenu datuma Dana državnosti i rekao kako se predsjednik Milanović uopće nije očitovao o novom datumu Dana državnosti.

“Ignorirao je svečani koncert u subotu. To se u normalnoj europskoj državi događa jedino ako je netko teško bolestan. Sramotno je da nije čestitao Dan državnosti, to govori o njegovom poimanju zakona”, rekao je Plenković.

Premijer je prisustvovao svečanoj dodjeli javnih priznanja Grada Zagreba i dodjela Nagrada Grada Zagreba, Nagrada Zagrepčanka godine i Medalja Grada Zagreba.

Komentari