Plenković: Nije normalno da se u političkom prostoru optužuje Vladu za odluku jednog suca u privremenoj mjeri, Vlada s tim nema veze

Odluku o zabrani pisanja o šefici Poliklinike za zaštitu djece, Gordani Buljan Flander komentirao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Ne samo da smo čuli ministricu Obuljen Koržinek, koja je dala sjajnu izjavu i pridružujem se sadržaju njene izjave. Vidim da se munjevito širi pokušaj političkog napada na Vladu od strane SDP-a, o nekakvoj odgovornosti Vlade za gušenje slobode medija u Hrvatskoj. Ovo je drugi put u razmaku od dva tjedna gdje politički akteri netočno puštaju u eter. Tjedan dana smo morali čitati o tome kako Vlada i HDZ utječu na Državno odvjetništvo. To je nedopustivo u zemlji u kojoj se točno zna što je izvršna, što sudbena i što zakonodavna vlast, nije normalno da se u političkom prostoru optužuje Vladu za odluku jednog suca u privremenoj mjeri. Vlada s tim nema veze”, rekao je Plenković.

Dodao je kako “odbacuje te insinuacije, a kamoli utjecaj Vlade na sudove te da postoji intencija Vlade za gušenje slobode medija”.

“Takve teze nisu normalne i one su van svake pameti”, istaknuo je.



Referirao se na izjavu Mirele Ahmetović iz SDP-a, koja je rekla da se radi o nezabilježenom pritisku na medije.

“Mi se zalažemo za svu slobodu medija, što god da se napiše. Prema tome, niti ćemo mi za to odgovarati, postoje pravni načini kako da se ide kontra te mjere, a neću ulaziti u meritum niti pristajati na odluke da se u Hrvatskoj guši sloboda medija”, rekao je premijer.

Dodao je kako je “riječ o privremenoj mjeri koju je donio sud”.

“Nije riječ o političkoj mjeri bilo koga od nas. Možemo reći da je to nerazumljivo, neshvatljivo, ali ta odluka nema nikakve veze s nama. Nema govora o zabrani slobode medija. Gdje su to, molim vas, mediji zabranjeni u Hrvatskoj? Smatram da je sloboda medija u Hrvatskoj takva da dišu punim plućima i to je sve”, zaključio je Plenković, objavio je N1.

Komentari