Plenković nakon što je potvrđeno da je Ivanišević pozitivan na koronu: Situacija ostaje ista, ne idem u samoizolaciju, njemu želim brz oporavak

screenshot

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zajedno s kandidatima s liste HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, posjetio je  Koprivnicu i Bjelovar gdje se družio s članovima.

“Imam samo jednu poruku za birače: dajte svoj glas HDZ-u, svaka druga opcija može dovesti Restart koaliciju u bolju poziciju nego što joj objektivno pripada. Glas za HDZ je siguran glas i stoga pozivam sve birače HDZ-a da glasaju za nas”, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Plenković se na Adria Touru u Zadru družio s Goranom Ivaniševićem, trenerom Novaka Đokovića, za kojeg je danas potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

“Želim Goranu da se brzo oporavi. Situacije je za mene identična, druženje s igračima je trajalo dvije ili tri minute i nakon konzultacija s epidemiolozima nema potrebe za samoizolacijama. Oporbi bi bilo super da predsjednik Vlade u samoizolaciji, ali od njihovih teza i realnosti je velika razlika. Proveo sam samo nekoliko minuta s njima. Ja se ne konzultiram s nadriliječnicima već s epidemiolozima”, poručio je Plenković.



Ivanišević se testirao nekoliko puta, a tek treći test se pokazao kao negativan pa se postavlja pitanje hoće li se Plenković testirati još jednom.

“Ja nisam za uradi sam, nego ću konzultirati stručnjake. Ako oni to predlože, tada ću to razmatrati, u ovom trenutku ne vidim potrebe za to”, rekao je.

Još jednom je istaknuo kako oporba želi da on ode u samoizolaciju kako ne bi morao prisustvovao sučeljavanju te kako bi im tako olakšao situaciju.

Komentari