Plenković nakon sastanka parlamentarne većine: Situacija je i dalje ozbiljna, krećemo s ciljanim mjerama

Screenshot

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je u petak da su uvedene mjere uspjele stabilizirati trend novozaraženih koronavirusom, ali situacija je i dalje ozbiljna pa će se ići s dodatnim, ciljanim mjerama kako bi se ograničilo širenje zaraze i osiguralo bolju zdravstvenu situaciju.

Plenković je nakon sastanka parlamentarne većine u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici potvrdio da su razgovarali o novim mjerama, kako bi se suzbilo širenje epidemije.

“Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio nas je o nizu mjera o kojima smo raspravljali proteklih tjedana, prateći provedbu mjera koje smo uveli prije tri tjedna, a kako bismo mogli uvesti nove mjere”, rekao je.

Ponovio je da su uvedene mjere uspjele stabilizirati trend novozaraženih. Brojevi su danas niži nego prošlog petka, ali situacija je i dalje ozbiljna pa ćemo ići s dodatnim, ciljanim mjerama idućih dana i na taj način nastojati limitirati širenje zaraze i osigurati bolju zdravstvenu situaciju, kazao je Plenković.



Najavio je posebne mjere za Varaždinsku županiju, o čemu su danas postigli dogovor s varaždinskim županom Radimirom Čačićem. “Te mjere će se primjenjivati odmah, od danas”, istaknuo je.

Ustvrdio je kako je vladajuća koalicija čvrsta i stabilna i ponovno apelirao na visoki stupanj odgovornosti s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo.

Na pitanje zašto ranije nisu uvedene stože mjere, kako su zagovarali neki liječnici i epidemiolozi, odgovorio je da su uvodili proporcionalne mjere. “Došli smo u situaciju da brojke stagniraju, znači da su mjere polučile rezultate. Moramo ići dalje ciljano i primjereno, sukladno situaciji”, naglasio je Plenković.

Komentirao je i da kad god nešto naprave, uvijek postoje neki koji idu kontra. “Mjere su bile adekvatne i primjerene, slušamo znanstvenike. Vjerujem da će i mjere sada pridonijeti da bude manje novozaraženih”, rekao je.

Plenković je potvrdio da je parlamentarna većina podržala proračun koji je Vlada predložila.

Ovo su nove epidemiološke mjere koje donosi Stožer

Komentari