Plenković najavio nove poteze: ‘Vlada će pripremiti zaključak, a onda je sve na Stožeru’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković rekao je novinarima uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, da će Vlada na sjednici u četvrtak pripremiti zaključak, nakon čega će Nacionalni stožer donositi odluke kako bi se dio gospodarskih aktivnosti reaktivirao.

“Zdravstveno sigurnosne mjere su polučile rezultate. Imamo sporije širenje zaraze, relativno malu stopu smrtnosti i s te strane smo postigli cilj. Istodobno, paket gospodarskih mjera je za sada izazito puno konzumiran”, rekao je Plenković, dodajući da je mjeru potpore s 3250 kuna konzumiralo oko 88 tisuća društava za svojih više od 480 tisuća zaposlenika.

Plenković je dodao da će Vlada i dalje nastojati pomagati gospodarstvu, a u tom smjeru ide i ukidanje propusnica. Na sjednici vrha stranke neće biti razgovora o parlamentarnim izborima, tvrdi Plenković, jer kaže da to sada nije tema.

Premijer je i “najoštrije osudio čin obiteljskog nasilja”, odgovarajući na pitanje o slučaju HDZ-ovog vijećnika iz Solina koji je 15. travnja brutalno pretukao svoju suprugu. “Čim sam doznao, nakon razgovora sa županom Blaženkom Bobanom, automatski je gradska organizacija HDZ-a Solina tražila njegovo izbacivanje iz stranke”, rekao je Plenković, dodajući da će tu odluku u najkraćem roku donijeti Visoki časni sud, prenosi Dnevnik.hr.



Solinski HDZ-ovac i gradski vijećnik brutalno premlatio suprugu: Reci da si slučajno pala niz stepenice!

Komentari