Plenković na sjednici Vlade: Epidemiološka situacije je i dalje loša, mjere će se produljiti, a moguća su i daljnja ograničenja

Screenshot

Premijer Andrej Plenković najavio je u subotu da će hrvatska Vlada u ponedjeljak usvojiti prijedlog odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu. Još jednu sjednicu, zbog bolesti COVID-19, od koje se oporavlja, još jednu sjednicu Vlade vodi iz izolacije.

Na uvodnom obraćanju premijer Andrej Plenković je istaknuo kako jasno vidimo da epidemiološka situacija i dalje nije dobra. ”I dalje imamo rast brojeva, mali, ali rast. Jednako je i s brojem preminulih, on je na istoj razini kao i prošlog tjedna, ali je i dalje visok, na žalost.”

”Jasno je ako se ovakva situacija napravi da će se mjere koje Stožer razrađuje u suradnji s Vladom, da će se postojeće mjere koje su na snazi do 21. prosinca produžiti, a moguća su i daljnja ograničavanja”, rekao je premijer koji je izrazio nadu da će idućoj sjednici Vlade biti prisutan uživo.

Napomenuo je još jednom, kako je velik dio toga kakve nas sve mjere eventualno očekuju u odgovornosti građana i poštivanju mjera koje su sada na snazi. ”Najvažnije je da shvatimo da trebamo smanjiti druženja, posebno obiteljska, jer tako se najlakše širi zaraza. Nemojmo dovoditi opasnost one koji su slabiji i koji su nam najmiliji”, istaknuo je premijer.



”Božić sigurno neće biti onakav na kakvog smo navikli”, dodao je.

Ministar Vili Beroš iznio je nove podatke o zaraženima i oboljelima od koronavirusa u Hrvatskoj, te o situaciji u zdravstvenom sustavu.

Na izvješće ministra Beroša o ugovoru kojim se planira nabaviti potrebnu medicinsku opremu i respiratore, Vlada je prihvatila odluku, kojom će između ostalog biti nabavljeno dodatnih 160 respiratora. Sva opreme nabavlja se iz proračuna ministarstva zdravstva.

Na sjednici Vlade fizički su prisutni ministri Davor Božinović, Zdravko Marić, Tomislav Medved, Boris Milošević, Gordan Grlić Radman, Vili Beroš, Josip Aladrović, Oleg Butković, Ivan Malenica i Radovan Fuchs.

Ostali su, kao i premijer sjednici prisutni putem videolinka.

Komentari