Plenković na konferenciji: HDZ će danas donirati milijun kuna za štete od potresa

Screenshot

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice za euro.

“Nakon pregleda dosadašnjih aktivnost osvrnuli smo se na plan zamjene kune eurom”, kazao je Plenković i dodao da taj dokument predviđa sve aktivnost zamjene s temeljnim načelom zaštite potrošača.

“Ustrojili smo upravljači odbor koji će voditi Zvonimir Savić, a u njemu će biti i predstavnik Ministarstva financija i HNB-a”, rekao je Plenković.

Saboru će predložiti raspravu o zamjeni kune eurom.



“Ciljni datum uvođenja eura ostaje 1. siječnja 2023. godine”, kazao je Plenković.

“Dvije godine se čine dugo, ali sada je krajnji moment za pripreme da budemo spremni”, rekao je guverner HNB-a Boris Vujčić.

Premijer Plenković je kazao da još ne zna koliko novca je uplaćeno za pogođena područja. “HDZ će danas donirati milijun kuna za štete od potresa”, kazao je Plenković.

“Svi koji žele alternativni smještaj, mogu ga dobiti. Do određenih manjih situacija dolazi tamo gdje ljudi ne žele napustiti stoku. Mislim da se radi sve što se može”, kazao je Plenković.

Rekao je da je razgovara sa statičarem Atalićem. “Njihov dojam je da veliki broj zgrada i kuća u centru Petrinje dobiva oznaku crveno. Slijedit ćemo struku, nemamo što politički arbitrirati. Ako struka smatra da zgradu treba srušiti, tako će i biti”, kazao je Plenković i dodao da je najvažnija sigurnost.

Komentari