Plenković: Marušić pobjeđuje ‘crveno-crnu koaliciju’ u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Premijer i predsjenik HDZ-a Andrej Plenković je nakon sjednice užeg kabineta Vlade ustvrdio da je HDZ uvjerljivi pobjednik prvoga kruga, a posebno se osvrnuo na sporazum SDP-a i Domovinskog pokreta o potpori Damiru Bajsu koji želi osvojiti još jedan mandat na mjestu župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Andrej Plenković je to nazvao novumom na političkoj sceni te rekao kako je siguran da će protukandidat Bajsu, HDZ-ov Marko Marušić, pobijediti.

Posebno nakon, kako je rekao, ove crveno-crne koalicije, prvi put javno eksplicirane koalicije. “Partija i Domovinski pokret skupa, protiv Marka Marušića, a za Damira Bajsa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji”, rekao je.

Na pitanje je li moguća suradnja HDZ-a i Domovinskog pokreta s obzirom na povijest odnosa te dvije stranke, Plenković je podsjetio na Škorin poziv biračima da u drugom krugu predsjedničkih izbora, ‘zaokruže broj 3’, koji na listiću ne postoji. Time je, tvrdi Plenković, Škoro pomogao Zoranu Milanoviću.



Poručio je kako HDZ nikad nikome neće savjetovati križanje ili poništavanje biračkih listića.

“Zato što građani imaju svoj stav, razmišljanje, prosuđivanje, proces formiranja i svoj odabir i zato je naš stav da pozovemo sve građane da temeljem svoje procjene, svoje svijesti odluče kome će dati povjerenje u drugom krugu”, dodao je.

Plenković je rekao da nije čuo Škorinu izjavu u kojoj tvrdi da je spreman pružiti ruku suradnje svakome, te kazao da ga Škoro nije kontaktirao. Pritom je podsjetio na svoj pokušaj dijaloga sa svim oporbenim strankama odmah nakon parlamentarnih izbora u srpnju prošle godine.

“Oni su svi odbili tu ruku dijaloga”, podsjetio je Plenković.

Komentari