Plenković: Davor Filipović ostaje HDZ-ov kandidat

Profimedia

Premijer Andrej Plenković upisao se u knjigu žalosti za preminuloga zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića.

Rekao je da je Bandić učinio puno toga za Zagrepčanke i Zagrepčane, kao i za sam grad. Neumorno je radio, to je bilo i njegovo političko geslo, rekao je Plenković.

Upitan hoće li nakon smrti Bandića HDZ mijenjati svoga kandidata za Zagreb i umjesto Davora Filipovića ponuditi nekoga drugog, Plenković je rekao da su spekulacije brže od istine. “Davor Filipović ostaje HDZ-ov kandidat”, rekao je Plenković.

“Što se tiče spekulacija, one su brže od istine. Nema trunke istine u tome da bi HDZ dovodio u pitanje našeg kandidata”, rekao je premijer.



Dodao je kako je samo u dva tjedna Filipović doživio tri indikativna napada.

“Jedan je fabriciranje lažnog intervjua s lažnom naslovnicom. To znači da njegova kandidatura nekome smeta. Onda lažni navodi navodne ankete HDZ-a koja bi za njega bila nepovoljna. I zadnje, jučer, umjesto da se pokaže suosjećanje prema naglom odlasku gradonačelnika”, rekao je Plenković i ustvrdio kako se u eter se pušta lažna spekulacija o promjeni kandidata.

“Ta tri pokušaja da se lažnim informacijama dekrediblizira njegovu kandidaturu ukazuje mi na to da smeta protukandidatima. Iz svega toga mogu samo reći da ima čvrtu potporu HDZ-a i vjerujem da će u poštenoj kampanji pridobiti povjerenje Zagrepčana”, rekao je.

Komentari