Plenković: Ako je netko dostupan hrvatskim medijima onda sam to ja

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nakon završetka lokalnih izbora izjavio je da je na njima HDZ ostvario kolosalnu pobjedu te je ušao u sukob s medijima.

“Ne radi se o optužbama, radi se prije svega o mom komentaru na kampanju koja je iza nas i u kojoj je HDZ još jednom dobio daleko najveću potporu hrvatskih birača i ovi rezultati su za nas u odnosu na rezultate 2017. godine i bolji u nekim sredinama. Dakle, mi smo osvojili 75 posto županija, 45 posto gradova, 40 posto općina, osvojili smo neke županije koje nismo imali više od 20 godina poput Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, vratili smo Ličko-senjsku, osvojili smo Osijek prvi puta u zadnjih 30 godina i moj generalni dojam je bio veliko zadovoljstvo.

Moj komentar na kampanju kao nekoga tko je i predsjednik stranke i Vlade i bavi se politikom i zaista se trudi pratiti aktivnosti je bio da su neki od naših kandidata u onim sredinama gdje se kampanja najviše medijski pratila doživjeli veliku vatru kroz medije, prije svega naši kandidati u Zagrebu i Splitu i to se osjetilo na rezultatu”, rekao je Plenković za RTL.


Također je rekao je kako je uvijek dostupan medijima.

“Ja mislim da dajem intervjuee redovito, ako je netko dostupan hrvatskim medijima na dnevnoj bazi, onda sam to ja”, rekao je Plenković.


Komentari