Peternel: Čovjek se umorio, dao je ostavku zbog osobnih razloga. Škoro je dao kompletnog sebe u tri izborna ciklusa

Igor Peternel. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Iznenadna ostavka Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta pogodila je i Igora Peternela, člana Predsjedništva te stranke. On je rekao da kao i u “svakoj drugoj stranci, Domovinski pokret prolazi kroz svoja turbulentna razdoblja”.

“Ovo je situacija koja se dogodila tijekom ljeta pa je medijima možda zanimljivija nego u nekim normalnim okolnostima. Miroslav Škoro jučer je podnio ostavku i to je to, sada stvari kreću dalje u skladu sa statutom stranke. Očekujemo u rujnu unutarstranačke izbore, a do onda će stranku voditi zamjenik”, rekao je Peternel za N1.

Komentirajući Škorinu ostavku, Peternel je istaknuo da je riječ “o osobnim razlozima zašto je on to napravio”.

“On je ipak dao kompletnog sebe u tri izborna ciklusa. Mediji ga nisu štedjeli, govorili su o njegovim porazima, u zadnjim izborima bila je uključivanja i njegova obitelj. Cijelo vrijeme ga se gledalo nekim drugim kriterijima nego ostale kandidate i čovjek se umorio. Kod gospodina Škore je od strane medija bila isključivo kritika. To što je on doživljavao od strane medija, pogotovo uoči drugog kruga lokalnih izvora i pogotovo nekih medija, to je bilo stvarno previše”, naglasio je Peternel.


‘Škoro će nastaviti svoj rad kao zastupnik i potpredsjednik’, rekao je Peternel

Dodao je kako predsjednik u ostavci neće izdati volju birača već će nastaviti svoj rad u Saboru, kao zastupnik i potpredsjednik.

“Ako se to tako realizira, mislim da je to europski iskorak u smislu demokracije i, ajmo reći, stranačke snošljivosti”, istaknuo je član Predsjedništva Domovinskog pokreta.

Na upit kako komentira izjavu Vesne Vučemilović, Škorine sestre o tome da bi “ostavku trebao podnijeti i politički tajnik stranke Mario Radić”, Peternel nije želio komentirati.

“Gospođa Vučemilović je vrijedna zastupnica, kvalitetna kolegica. Ona je emocionalno reagirala. Nema razloga da pozivam na bilo kakve ostavke, po meni su rezultati Domovinskog pokreta dobri, opravdali su očekivanja u sva tri izborna ciklusa. Sigurno da gospođi Vučemilović nije drago što je za ostavku saznala putem medija, ali to će ona dogovoriti s njim”, naglasio je Peternel.

‘Domovinski pokret treba biti u službi naroda’, istaknuo je

Osvrnuo se i na to može li Domovinski pokret preživjeti bez Miroslava Škore?

“Ako je jedna politička stranka vezana samo i isključivo uz jednu osobu direktno, onda bismo svi mi koji to potvrdimo priznali da smo gubili vrijeme. Ja ne mislim da je bilo koja stranaka vezana uz jednog čovjeka. Svi koji se angažiraju u stranku nude po meni neke ideje. I Domovinski pokret bilo da sam ja u njemu, Škoro, ili da nismo, treba biti stranka koja nudi neku politiku, ideologiju, ideje za dobrobit svih građana. Ja dok sam tu ću se zalagati i vjerovati da je Domovinski pokret ovdje u službi naroda, svih građana Republike Hrvatske i da će nuditi politike za koje smatra da ovom narodu trebaju”, rekao je.

Je li moguće da se Škoro ipak predomisli, odgovorio je da će se “to vidjeti sljedećih dana, ali da je on rekao da je odlučio, međutim, sve je moguće”.

Na kraju je rekao kako nema nikakve informacije o ucjenama i svađama unutar stranke. “Bilo bi deplasirano da ja govorim o teorijama urote, ako Škoro nije tako rekao. On je sve lijepo objasnio. Ja sam protiv teorija urote”, zaključio je Peternel za N1..

Komentari