Peternel: Čini se da su neke odluke Stožera politički motivirane

Tomislav Kristo / CROPIX

Igor Peternel, član tima Domovinski pokret Miroslava Škore, gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao parlamentarne izbore u Hrvatskoj koji se očekuju već na ljeto.

“Još uvijek je trenutno izvanredno stanje, nemamo potpunu mogućnost  kretanja, situacija je ozbiljna i Domovinski Pokret je pustio Vladu i Stožer da obave što moraju. Računali smo da ćemo imati vremena kasnije za pohvale i kritike. A i medijski je prostor bio krcat samo jedna tema”, rekao je.

Izborna je godina u Hrvatskoj, a koronavirus je zasigurno poremetio planove Domovinskom pokretu koji se u ovoj situaciju nema priliku predstaviti biračima.

“Program će biti predstavljen i kao ozbiljni ljudi sigurno nećemo ići na parlamentarne izbore bez da predstavimo program. Naravno da je za nove stranke teže kretati kad nemaju razvijene kapilarne mreže, međutim mi se ne bojimo, smatramo da imamo šanse i mi ćemo svoj program predstaviti kad bude povoljna situacija”, najavio je.



Koalicija s HDZ-om

“Sad se razgovara o predizbornim koalicijama. Što će biti kasnije? Mi nećemo iznevjeriti povjerenje svojih birača. Ako ćemo uspjeti sklopiti dogovor s nekom strankom, zašto ne. Sve su opcije otvorene, ništa se ne isključuje”, obrazložio je Peternel.

Istaknuo je i da Domovinski pokret podržava da nedjelja bude neradna.

“Ne vidim zašto je ljevica protiv toga. Oko ovoga bi zaista trebao postojati konsenzus. Problem je što treba biti politička odluka Vlade u nekim normalnim uvjetima, a ovdje je u pitanju skrivanje iza Stožera. Dakle, problem je u načinu kako je ta odluka donijela”, pojasnio je.

Peternel se osvrnuo i na Nacionalni stožer civilne zaštite čiji su rad od početka hvalili i mediji i građani, ali je u posljednjih nekoliko dana došlo do preokreta. Nakon što je utvrđeno da je nekoliko članova Stožera ujedno i član HDZ-a postalo je jasno da je Stožer politički profiliran čime su se neke odluke dovele u pitanje. Peternel dodaje i da se čini da su neke odluke Stožera politički motivirane.

Komentari