Petek: Bandić upravlja proračunom, a s druge strane tone smeća i isplaćene milijune dočekuje ‘Kondor’ Petar Pripuz

Bruno Konjevic / CROPIX

Zastupnik u Skupštini grada Zagreba Renato Petek komentirao je kako se gospodari otpadom u Zagrebu te kakvu ulogu u tome imaju gradonačelnik Milan Bandić, USKOK-ov optuženik Petar Pripuz te sestra ministra zdravstva Vilija Beroša, Tajana Tomašević.

“Dobar posao sa smećem u Zagrebu

Leopard zove Kondora, Kondore javi se, prijem.
Ovdje Kondor, ovdje Kondor, prijem.
Kondore, kako posao? Prijem.
Dobro je Leoparde, u dvije godine smo ostvarili rast s 8,15 na 27,6 milijuna kuna. Prijem.
Kondore, bujrum. Prijem.
Leoparde, jel’ ti zacijelila noga? Prijem.
Kondore, lešinaru, ne brini ti za moje noge, samo napravi dovoljno mjesta za dodatno smeće. I dodatne milijune gradskih kuna. Prijem.

Gradskim proračunom kao i Gradom Zagrebom već godinama upravlja ‘Leopard’ Milan Bandić, a s druge strane tone smeća i isplaćene milijune dočekuje ‘Kondor’ Petar Pripuz. Naime, tim su se nadimcima častili Bandić i Pripuz, što se saznalo sa snimaka USKOK-a, temeljem kojih su slagali puzle poslovne suradnje Bandića i Pripuza, a za jedan takav “deal” im se i sudi u Aferi Agram.



Isplate zagrebačke Čistoće prema tvrtkama Petra Pripuza u dvije godine rasle su s 8,15 na 27,6 milijuna kuna. Što građani više i preciznije razdvajaju otpad, Čistoća sve te sirovine mora zbrinuti i oporabiti sukladno zakonu, a to uglavnom radi kod privatnika. A većina tih ugovora je potpisana s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe Petra Pripuza. To je ona tvrtka već pet godina zaredom ima požare hrpa smeća na pogonima pod njihovom nadležnošću, koje zastupa i važnu ulogu ima sestra ministra Beroša.

Poslovi oporabe i reciklaže više frakcija otpada je morao organizirati Grada Zagreb i na tome profitirati. Time i gradska blagajna i građani. Zato ću se snažno zalagati kada na izborima preuzmemo odgovornost za Zagreb. Trenutno, Grad Zagreb se odlukom Milana Bandića izuzeo od mogućnosti da profitira u poslu s otpadom. Nažalost Čistoća bez obzira na veliki porast odvojenih vrsta otpada ne ostvaruje veće prihode već godina. A troškovi, kako bi pokušali ustaviti sustav odvojenog prikupljanja otpada su ih doveli u otežano poslovanje s više desetaka milijuna gubitaka.

Na kraju, jedini profit ostvaruju privatnici, a građani će očito uskoro početi plaćati i više račune. Nadam se da će se toga sjetiti na skorim izborima”, piše Petek.

Komentari