Percan: Zalažem se za čvrsti i jedinstveni SDP bez podjela

Marin Percan Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Član pulskog gradskog odbora i kandidat za predsjednika SDP-a Marino Percan na predstavljanju programa u završnici kampanje za unutarstranačke izbore u četvrtak navečer u Puli je rekao da se zalaže za čvrstu i jedinstvenu stranku bez podjela, koja bi pobijedila na idućim parlamentarnim izborima.

Istaknuvši da se zauzima za maksimalnu decentralizaciju Percan je govoreći o promjenama koje će uvesti u načinu vođenja stranke, ako postane predsjednik SDP-a, istaknuo da je osnovno što želi ograničiti saborski mandat na dva uzastopna, odnosno da će se zalagati za promjenu statuta koji će ograničiti saborski mandat na dva mandata.

“To je jako bitno jer će dovesti do toga da ponovno postoji entuzijazam među ljudima na terenu da rade, ali i da imaju realnu šansu biti na listama za Sabor. Osim toga, članovi Predsjedništva i Glavnog odbora, nakon što odrade dva mandata, mogli bi se ponovo kandidirati, ali po jednom posebnom sustavu” – naglasio je Marino Percan. Ocijenio je da se “građani zgražavaju nad nekim zastupnicima koji u Saboru sjede već trideset godina i ne rade ništa”.

Osim toga Percan je najavio i zalaganje za financijskom konsolidacijom stranke tako da se sredstva koja pripadaju općinskim i gradskim organizacijama temeljem osvojenih mandata moraju proslijediti na njihove račune da oni, kako je rekao “pokažu financijsku odgovornost i bore se za podmirenje svih članarina”.



“U posljednjih 20 dana koliko sam putovao Hrvatskom predstavljajući svoj program, nažalost uočio sam veliku razjedinjenost i veliko nejedinstvo i animozitete između županijskih i gradskih organizacija. Nadam se da će se nakon unutarstranačkih izbora završiti s frakcijama u SDP-u” – poručio je Percan.

Istaknuo je kako ne pripada nijednom klanu, nema tim iza sebe te smatra da je dovoljno kvalitetan da može pomiriti različite animozitete koji vladaju među ljudima.

Članice i članovi SDP-a u subotu biraju četvrtog predsjednika ili predsjednicu, nakon što se Davor Bernardić zbog izbornog poraza na parlamentarnim izborima u srpnju povukao s vodećeg mjesta u stranci. Za njegova nasljednika natječu se saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić.

Komentari