Penava želi napraviti turističku atrakciju od dizalica: Vukovar će potrošiti 5,5 milijuna kuna na njihovu rasvjetu

Vlado Kos/ CROPIX

Vukovar će iduće godine za dekorativnu rasvjetu na dizalicama u Luci Vukovar potrošiti 5,5 milijuna kuna.

Telegram javlja da je tako odlučilo tamošnje Gradsko vijeće, a gradonačelnik Ivan Penava kaže kako će tako Vukovar dobiti još jednu turističku atrakciju.

Gradsko vijeće, naime, usvojilo je Penavin program održavanja komunalne gradske infrastrukture za sljedeću godinu, u što je, u stavci održavanja rasvjete od ukupno 40,95 milijuna, za dekorativnu rasvjetu dizalica u Luci Vukovar namijenjeno 5,5 milijuna kuna.

Dakle, u četiri stare dizalice, čija je nabavka koštala 5,5 milijuna eura, bit će investirano dodatnih 5,5 milijuna kuna. Ne kako bi postale funkcionalnije, već kako bi postale “turistička atrakcija”.



“Dizalice će moći raditi i noću”

Na sjednici gradskog vijeća je samo oporbeni vijećnik Pavao Josić upozorio na nepotrebno rasipanje novca.

Međutim, dogradonačelnik Marijan Pavliček rekao je da je osvjetljavanje dizalica prednost s obzirom na to da će “dizalice moći raditi i noću” te nadogradnja nije samo estetske prirode.

Važno je podsjetiti kako je Grad Vukovar potrošio 360.257,68 kuna na 120 japanskih trešanja uz Dunav.

Naime, osječka tvrtka Gravia, na zahtjev Grada Vukovara, izgradila je automatski sustav za zalijevanje drvoreda japanskih trešanja uz Dunav, koji će omogućiti navodnjavanje novih sadnica ukrasnih trešanja i tijekom sušnih razdoblja. Da bi to bilo moguće, tamošnji vodovod, u vlasništvu Grada Vukovara, za sustav navodnjavanja japanskih trešanja, morat će izgraditi posebni priključak, piše Telegram.

Komentari