PAO DOGOVOR IZMEĐU SDP-A I MOŽEMO! Bit će koalicijski partneri

Odgovor na pitanje s kim će politička platforma Možemo! stupiti u koaliciju, čeka se još od parlamentarnih izbora, a odgovor smo po svemu sudeći dobili danas.

Iz više izvora iz vodstva SDP-a danas se moglo čuti kako se SDP na kraju ipak odlučio na klasičnu koaliciju s platformom Možemo! te da su odlučili prihvatiti mjesto šefa Skupštine Grada Zagreba što je funkcija koja bi trebala pripasti Jošku Klisoviću, SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika Zagreba.

Na tu je temu danas sazvano i Predsjedništvo SDP-a, a o sporazumu se danas treba usuglasiti i Vijeće platforme Možemo! kao i svi partneri Možemo!, a prema neslužbenim informacijama konačna odluka o objavi koalicije trebala bi se dogoditi u srijedu, dan prije konstituirajuće sjednice.

Međutim, neslužbeno se može čuti i kako su Tomislav Tomašević i njegov tim te šef SDP-a Peđa Grbin i član Predsjedništva SDP-a Ivan Račan dogovorili potpisivanje upravo koalicijskog sporazuma u kojemu će se naći i pobrojana sva obećanja koja obećavaju ispuniti u idućem mandatu u kojemu će zajedno vladati Zagrebom.



Ova koalicija se najavljivala još od prvih anketa koje su predviđale pobjedu Tomaševića i Možemo! iz razloga što se oko velike većine programa nije niti trebalo dogovorati jer su SDP i Možemo! ideološki slični.

Dobit će i antikorupcijsku platformu “Zviždač”, na čemu je također inzistirao SDP, a putem koje bi se, online, moglo prijavljivati sve nezakonitosti u radu gradskih poduzeća, a po pitanju javnih natječaja i javne nabave.

SDP uskoro očekuju i unutarstranački izbori koji se po statutu moraju održati, pa će svakako biti zanimljivo pratiti dogadađanja oko njih narednih dana, piše Večernji list.

Komentari