‘Palčići’ i ‘Dinamo to smo mi’ pokrenuli su veliku akciju. Cilj je prikupiti novac za kompletno uređenje odjela neonatologije opremom koja život znači

Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” i Udruga “Dinamo to smo mi” pokrenuli su veliku akciju prikupljanja donacija za nabavu medicinske opreme za Zavod za neonatologiju koji je teško oštećen u nedavnom potresu.

U tijeku je aukcija na kojoj će se naći vrijedne stvari najboljih hrvatskih sportaša.

Prizori trudnica i majki s tek rođenom djecom u rukama, na ulici ispred Petrove bolnice, urezali su nam se u sjećanje.

U potresu je uništeno 40% opreme, a za nabavku nove pokrenuta je humanitarna akcija u koju su se uključili Dinamovi navijači.



“Zahvaljujući plavim dečkima i svemu onome što su oni napravili i građanima koji su se samoorganizirali na stranici koja je otvorena “Vratimo palčiće u Petrovu” sad smo već prešli milijun kuna”, rekla je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići”.

Cilj je prikupiti 4 milijuna kuna za kompletno uređenje odjela neonatologije opremom koja život znači.

“Dobri inkubatori, dobri uređaji za strojnu ventilaciju, respiratori, u svakom slučaju trebaju nam infuzijske pumpe, trebaju nam perfuzori za točno doziranje lijekova”, naglašava Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb.

Navijači su na svojim stranicama osmislili tombolu u kojoj će se moći osvojiti razni rekviziti najboljih hrvatskih sportaša. Svaki uplaćeni kupon ide direktno na račun Palčića.

“Kupi tombolu i osvoji dres, moj ili mojih velikih prijatelja sportaša, govori Ivan Rakitić, nogometaš.

“Ja ću donirati svoju kapicu kad smo osvojili svjetsko prvenstvo u Budimpešti”, naglašava Marko Macan, vaterpolist.

“Sudjelujte u tomboli u kojoj možete osvojiti moje kopačke iz legendarne 1982. godine”, poručuje Velimir Zajec, bivši nogometaš i trener.

“Ovaj dres je jedan moj mali doprinos aukciji na kojoj ćemo skupljati sredstva za naše najmanje”, rekao je Domagoj Duvnjak, rukometaš.

I na facebook stranici “Vratimo palčiće u Petrovu” pokrenut je niz aukcija.

Trofeji, dresovi, ulaznice samo su neki od suvenira koji su donijeli desetine tisuća kuna. Ipak, jedan od njih se posebno istaknuo – majka Dinamove legende Igora Cvitanovića, ponudila je unikatan dres svojeg sina.

“Taj je ostao kod mame, skriven da ga nitko ne može dobiti. Mama me pitala Igore hoćemo li? Ja sa rekao zašto ne? Jako mi je drag taj dres, velika je emocija kad pogledaš. Ipak 500 utakmica za Dinamo, 500 puta ti se bad blue boysi zahvaljuju”, naglašava Igor Cvitanović, bivši nogometaš.

U val dobrote se mogu uključiti svi i direktnom donacijom na račun.

“Mi Hrvati smo najjači kada je najteže. Palčić gore”, rekao je Domagoj Vida, nogometaš.

“Palčić gore, hamo svi pomoć Petrovoj bolnici”, poziva Tin Srbić, gimnastičar.

“Nadam se da ćete se odazvat u što većem broju! čuvajte se i palčić gore”, zaključuje Ana Konjuh, tenisačica.

Komentari