PADA POPULARNOST POLITIČARA U novom Crobarometru najpopularniji je Milanović, a Škoro je na trećem mjestu

Dnevnik Nove TV

Kako je došla, tako je i otišla popularnost i povjerenje u institucije. I dalje građani najvećom ocjenom ocjenjuju Ured predsjednika s ocjenom 3,04. Zatim je tu Vlada s 2,75 i na kraju Hrvatski sabor koji se raspustio, s ocjenom 2,09

Političari koji su dobili u koronakrizi popularnost, počeli su ju gubiti. Najpopularniji je i dalje predsjednik Zoran Milanović, ali se ta potpora sve više topi. S druge strane, uvjerljivo najnepopularniji je Milan Bandić. Pokazalo je to najnovije istraživanje koje je provela agencija IPSOS u sklopu redovitog Crobarometra za Novu TV.

Prvi je tu predsjednik Zoran Milanović koji može računati na 64 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, ali i svaki treći građanin ga ocjenjuje negativno. Andrej Plenković ulazi s dobrim osobnim rejtingom, ali i on se topi u odnosu na koronakrizu. Tako ga pozitivno ocjenjuje 57 posto građana, a negativno njih 40 posto.

Treći na ljestvici popularnosti, i također u padu, je Miroslav Škoro kojega 51 posto građana ocjenjuje pozitivno, dok o njemu negativno misli 41 posto građana.



Božo Petrov posljednji je na listi političara o kojemu većina, točnije njih 51 posto ima pozitivan dojam, dok njih 39 posto ima negativan dojam. Davor Bernardić želi u Banske dvore, a može računati na 37 posto građana koji o njemu imaju pozitivan dojam. Njih 54 posto o njemu ima negativan dojam.

Milan Bandić je najnepopularniji političar. O njemu 70 posto građana misli negativno, a tek 23 posto pozitivno, piše Dnevnik Nove TV.

Komentari