Ozbiljne optužbe na račun SDP-ove zastupnice: Oni ovo neće tolerirati

U SDP-u se dogodila jedna velika, ali za njih nevjerojatna stvar. Iznesene su žestoke optužbe na račun njihove saborske zastupnice Marine Opačak Bilić.

Donedavna predsjednica županijske organizacije SDP-a Marina Opačak Bilić u travnju 2020., samo tri mjeseca prije nego će biti izabrana u Sabor, kao direktorica obiteljske tvrtke Feliks regulacija potpisala fiktivnu prodaju pet radnih strojeva vrijednih čak 5,5 milijardi kunatvrtki Brod iz Podcrkavlja u Brodsko-posavskoj županiji.

Marina Opačak Bilić je potpisala 9. travnja 2020. u trenutku kad je tvrtka Brod koja je “kupila” te strojeve već bila u blokadi. U fakturama isporučenih radnih strojeva, ističe Telegram, nema brojeva karoserija ni godine proizvodnje što je uobičajeni dio takvih faktura.

Kako je to izvela?

Sve račune o prodaji pet radnih strojeva tvrtka kojoj je na čelu bila Marina Opačak Bilić izdala je ujutro, prije početka radnog vremena prijavljenog Poreznoj upravi.



Jedan od dobro upućenih slavonsko-brodskih poduzetnika, Željko Garić je izjavio da se radio o klasičnoj prevari, fiktivnoj prodaji, što znači da strojevi iz Feliks regulacije nikada nisu ni otišli u posrnulu tvrtku Brod, niti je ta tvrtka ikad platila 5,5 milijuna kuna za njih.

Što je bio cilj?

Cilj ove fiktivne transakcije je, tvrdi Telegram, bio taj da se obiteljska tvrtka zastupnice Opačak Bilić fiktivnim potraživanjem od 5,5 milijuna kuna u postupku predstečajne nagodbe koji je nešto kasnije otvoren nad tvrtkom Brod pojavi kao njezin najveći vjerovnik.

Upravo se to i dogodilo, a krak ove priče koji vodi prema pravosuđu čini ovu priču još zloćudnijom. Sutkinja Trgovačkog suda u Osijeku Vesna Vukelić koja je odlučivala o pokretanju predstečajne nagodbe je, unatoč upozorenjima, prodaju radnih strojeva priznala kao stvarnu, a istoj je sutkinji dodijeljen i sudski postupak vođenja predstečajne nagodbe, piše Jutarnji list.

Komentari