Ove namirnice će vas usrećiti, ali ne i udebljati

Ilustracija Foto: Pixabay

Ako mislite da ćete kada imate dan za varanje izgubiti kontrolu i sve upropastiti, ne brinite, postoje i zdrave ali fine opcije koje možete jesti u određenim dozama, a da ne upropastite ciljeve.

Jeste li zabrinuti da ćete tijekom dana za varanje izgubiti kontrolu i upropastiti plan prehrane? Ne brinite, jer postoji i hrana koju možete jesti, a da vam ne upropasti ciljeve.

1. Bademi

Bademi pružaju dozu zdravih masti i proteina. Sadrže 9 važnih hranjivih sastojaka, imaju najviše vlakana, bogati su vitaminom E i sadrže mononezasićene masti koje pomažu u povećanju razine HDL-a.



2. Kokice

Ako tražite jeftinu, zadovoljavajuću i dijetalnu hranu za užinu, uzmite kokice. Tri i pol šalice kokica pomoći će vam da se zasitite. Ako želite najzdraviju opciju, kupite zrno i napravite sami svoje kokice, ali izbjegavajte stavljati maslac ili samo ograničite količinu, pišu 24sata.

3. Pizza

Možete uraditi svoju zdravu pizzu sa povrćem ali umjesto tijesta koristite palentu ili cvjetaču.

4. Sladoled

Sladoled koji se pravi od pravog mlijeka umjesto vrhnja ima oko 30% manje kalorija po obroku. Da biste kontrolirali kalorije, možete se držati porcije 1/2 šalice i osnovnih okusa bez komada.

5. Čokolada

Dokazano je da jedan komad čokolade dnevno poboljšava emocionalno blagostanje. I to se ne odnosi samo na jedenje tamne čokolade ili čokolade s 70% kakaa, već na bilo koju čokoladu koja vam se sviđa. Sve dok se držite porcije od 150 kalorija.

Komentari