Otac napadnutog mladića iz Kaštela: Plaćali su mu pića, a onda tražili da vrati novac. Ima traume, priča sam sa sobom

Screenshot

Dvojica mladića su se fizički iživljavala nad mladićem s posebnim potrebama tražeći od njega novac. Policija javlja da su uhićeni.

Zlostavljani mladić detaljno je opisao kako su ga uzeli ‘u žrvanj’.

“Trebao sam ići s njima u Sinj na Veliku Gospu, dogovorili smo se da svatko od nas ponese po 200 kuna za piće, pečenje i gorivo, Ja sam taj dan trebao imati 200 kuna, ali nisam ih dobio. Ipak sam otišao s njima, oni su me počastili i vratili kući. Prošle subote su me dočekali i tražili dvije tisuće kuna.

Imam neki skuter koji sam im dao i rekao da mi otpišu dug, no majka od jednog od njih sumnjala je da je motor ukraden pa su mi ga vratili. Rekli su mi da na sve zaboravim. A onda su tu subotu došli po mene u kuću, izveli me tu ispred crkve i evo, sad je sve u policiji” rekao je mladić za 24 sata.



Otac nesretnog mladića također je prepričao što se dogodilo.

“Moj sin se žalio da je bio dužan neke pare. Koliko sam shvatio, oni su mu plaćali pića, a onda su tražili da im vrati taj novac. Primijetio sam da se s njim nešto događa, on ima traume, trza po noći, ne može spavati… A primijetio sam i da sam sa sobom priča”, rekao je otac žrtve.

Dok traje kriminalističko istraživanje nad nasilnicima iz Kaštela, osude stižu sa svih strana

Napadač i žrtva išli u istu školu

Ravnateljica srednje škole “Braća Radić”, kazala je kako zna za ovo nasilje nekoliko dana i da je s policijom bila u kontaktu.

Jedan od napadača je netom završio trogodišnje obrazovanje, a napadnuti dječak još pohađa školu i ove nastavne godine trebao bi krenuti u treći razred.

“Što čovjek ima pametno komentirati u ovakvim situacijama? Strašno je što rade, a još strašnije što takve scene snimaju”, kazala je ravnateljica koja je otkrila i da je s napadačem bilo problema u školi i da je uvijek bio “na rubu incidenta”, ali su se, kaže, trudili da ga usmjere na pravi put.

“Najgore je mladu osobu izbaciti iz škole, tek onda joj se otvaraju vrata kriminala. Borili smo se, trudili, ali nažalost, opet je skrenuo”, izjavila je, piše Dalmatinski Portal.

STRAVA U DALMACIJI Četvorica mladića brutalno udarala mladića s posebnim potrebama?

Komentari