OSAM RUŽA ZA OSAM ŽIVOTA Mladi hrvatski aktivisti zapalili su svijeće na Mirogoju za poginulu djecu Viteza

Screenshot

Svetom misom zadušnicom te paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca stotine Vitežana, ali i stanovnika drugih mjesta danas su na spomeniku “Osmica” , koji je podignut u sjećanje na poginulu djecu, obilježili 27. godina od stravičnog zločina pripadnika Armije BiH nad djecom u Vitezu.

Mladi hrvatski aktivisti u srijedu u 20:00 sati u brojnim gradovima BiH (Livno, Mostar, Vitez, Široki Brijeg, Orašje itd.) te u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split) zapalili su osam bijelih svijeća u sjećanje na jedan od najstrašnijih događaja u Domovinskom ratu.

 

Podsjetimo, u eksploziji minobacačkog projektila 10. lipnja 1993. godine koji je pao samo nekoliko metara od klupe na kojoj je bilo 14-ero djece u igri, na licu mjesta poginulo je petero. Troje je podleglo ranama u improviziranoj bolnici u Novoj Biloj. Ostalih šestero djece je ranjeno.



Najmlađa žrtva Augustina Grebenar imala je devet godina, a najstarija Sanja Garić navršila je 18 godina. Ovo su imena i prezimena poginule djece:

Boris Antičević (1983.), Dražen Čečura (1978.), Sanja Garić, (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.), Velimir Grebenar (1981.), njegova sestra Augustina Grebenar (1984.), Sanja Križanović (1978.) i Dragan Ramljak (1978.).

Augustina Grebenar je preminula kao najmlađa žrtva napada, sa svojih navršenih devet godina.

Neka vas progone vječno 10. lipanj i oči boje kestena Augustine Grebenar

Komentari