Orkanski vjetar u Dalmaciji, valovi do šest metara. U prekidu više katamaranskih i trajektnih linija na Jadranu

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je više katamaranskih i trajektnih linija na Jadranu, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub.

U Splitskom okružju u prekidu su katamaranske linije 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, 9603 Jelsa-Bol-Split, 9602 Vis-Hvar-Split i 604 Ubli-Vela Luka-Split.

Prekinute su linije i u Riječkom okružju: katamaranske linije 9309 Novalja-Rab-Rijeka i 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

U Zadarskom okružju u prekidu je trajektna linija 433 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat i vožnja će se obaviti po rasporedu za ponedjeljak, a isto vrijedi i za trajektnu liniju 401 Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda.



Obvezna zimska oprema 

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. siječnja.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Orkanski vjetar dizao valove i do šest metara na otvorenom moru, u priobalju poplavljene rive

Orkanski udari vjetra u ponedjeljak navečer na srednjodalmatinskom su području stvarali valove na otvorenom moru visoke i do šest metara, dok su u priobalju bili između dva i četiri metra, zapljuskujući obalu i rive, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu Split.

Meteorološka postaja na Marjanu evidentirala je orkanski udare na splitskom području tijekom nekoliko sati, rekli su Hini u Hidrometeorološkom zavodu Split.

Orkanski vjetar dizao valove i do šest metara na otvorenom moru, u priobalju poplavljene rive

Komentari