Oreščanin oštro po vladajućima: Neka se Plenković obrati članovima HDZ-a da se cijepe, tko se ne cijepi – van iz stranke

Dražen Oreščanin Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika govorio je o raspravi o obveznom cijepljenju djelatnika te kritizirao način na koji je Vlada RH odreagirala.

Odmah je na početku rekao kako se ovdje radi o nepoštivanju ljudskih prava: “To je uvod u nepoštivanje ljudskih i prava poduzetnika, kao i rezolucije koju je Vijeće Europe donijelo u siječnju. UGP će se protiv toga boriti do kraja. Smatramo da je to u potpunosti protuustavno.”

Bitno povjerenje u Vladu

Zatim je rekao kako građani Vladi moraju vjerovati kako bi ona bila uspješna: “Zemlje u kojima je preko 70 posto ljudi cijepljeno imaju veliko povjerenje građana u Vladu. Naša Vlada odgovornost za svoje neuspjehe pokušava prevaliti na građane i poduzetnike i na taj ih način prisiliti da se cijepe.



Da napravite istraživanje kome građani sada više vjeruju, Vladi ili UGP-u, rekli bi UGP-u, koja je osnovana prije nešto više od godinu dana. Mi se borimo za ljudska prava, slobode, prava poduzetnika, za boljitak i napredak. No Vlada nas gleda kao protivnike”

Dosljednost HDZ-a

Govorio je i o dvostrukim standardima Plenkovića: “Vlada zna tko gdje radi, preko OIB-a se vidi tko dobila plaću odakle. Zna se i tko se cijepio. Ako radiš u javnoj službi i nisi se cijepio – nema plaće. Tri mjeseca se ne cijepiš – otkaz. Umirovljenici – niste se cijepili, nema mirovine. Neka se Plenković obrati članovima HDZ-a da se cijepe, tko se ne cijepi – van iz stranke.”

“A da takvo nešto kaže za javne službe, odmah bi mu na vrati bili Ribić, Novosel i Sever. No on kreće od onih koji su na dnu hranidbenog lanca. Sindikat javnih službi je na državnom proračunu. A premijer se iskaljuje na onima koje nema tko braniti, osim UGP-a. Komore se sada ne javljaju”

PR Vlade

Svoju izjavu je zaključio riječima kako Vlada sebi radi odličan PR:

Prošli tjedan neki uhljeb nije na vrijeme kliknuo nešto u sustavu, jer je bio praznik, pa cijeli tjedan nismo bili na zelenoj listi”

“Stalno smo izloženi nekom PR ratu Vlade – da država spašava radna mjesta, da oni ovo, da oni ono… No to je izvrtanje činjenica. Mi se za svaki pozitivan pomak u očuvanju poduzetništva moramo žestoko boriti”, piše N1.

Komentari