Oreščanin odgovorio Buriloviću: Dosta je bilo, gospodo! Dosta je više silovanja i terora

Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika osvrnuo se na jučerašnji nastup Luke Burilovića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore u Dnevniku HRT-a. Burilović je, naime, sinoć rekao kako Udruga Glas poduzetnika lovi u mutnom te ih je nazvao marginalcima i populistima. A Oreščanin mu je u Facebook grupi Udruge Glas poduzetnika odgovorio.

“Mi jesmo #LovciUMutnom, ali ne lovimo kao neki nosoroge, slonove i bijele medvjede! Ne, mi lovimo one koji su tu vodu zaista zamutili, koji iz svojih ničim zasluženih sinekura i dvoraca gledaju što se dešava i kao glume da nešto rade”, rekao je Oreščanin.

Oreščanin: Dosta je bilo, gospodo! Dosta je više silovanja i terora, dosta je inspektorskih racija…

“U toj mutnoj vodi i kalu mi se utapamo već godinama i borimo za preživljavanje, a sada kada je voda došla do grla, došao je i trenutak da kažemo: Dosta je bilo, gospodo! Dosta je više silovanja i terora, dosta je inspektorskih racija, dosta je floskula, dosta je ustaša i partizana, dosta je prošlosti i laži, vrijeme je da nastane #Hrvatska2.0 i da odhljebimo uhljebe!”, poručio je Oreščanin.

Oreščanin: Članovi Udruge Glas poduzetnika su uspješni poduzetnici, inženjeri, ekonomisti, pravnici

Dodao je i kako su članovi Udruge Glas poduzetnika uspješni poduzetnici, inženjeri, ekonomisti, pravnici “koji su završili prave fakultete u Zagrebu, Velikoj Britaniji i Americi”.



“Ljudi smo visokih moralnih vrijednosti i bez mrlja u profesionalnoj karijeri, supružnici i roditelji. Obični mali i srednji poduzetnici, kao i svi drugi u Udruzi, ali ovaj smo put rekli: Dosta je bilo, gospodo!”, poručio je Oreščanin, inače jedan od osnivača tvrtke Poslovna inteligencija te se osvrnuo i na odluku o zabrani rada nedjeljom.

Oreščanin: Uhljebi ne rade nikad, pa ni nedjeljom, a ovakva zabrana se odnosi samo na ljude koji hoće raditi!

“Danas je nedjelja, nedjelja koja će biti za većinu malih poduzetnika do kraja godine neradna. Nakon što smo izgubili skoro dva mjeseca rada i državna blagajna zjapi prazna bez poreza i prireza koje inače plaćamo, Vlada RH je odlučila da će naši poslovi još 30 nedjelja do kraja ove godine biti zatvoreni. Nećemo moći zarađivati svoje plaće ako želimo raditi i neće se od naših faktura PDV slijevati u državnu kasu. Na stranu bilo kakva ideologija, to po meni jednostavno nije pametno dok para u kasi nema… Uhljebi ne rade nikad, pa ni nedjeljom, a ovakva zabrana se odnosi samo na ljude koji hoće raditi! Dajte nam da radimo ako hoćemo!”, rekao je Oreščanin te pozvao druge da im se pridruže u, kako je nazvao, “borbi za našu budućnost i budućnost naše djece”.

Burilovića je sinoć kritizirao i predsjednik Udruge Glas poduzetnika

Osim Oreščanina, na Burilovićeve riječi sinoć se na Facebooku oglasio i Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika. On je poručio kako se zadnjih 30 godina lovi u mutnom samo na račun poduzetnika te pozvao HGK da postane dobrovoljna udruga s adekvatnim vodstvom.

“Jedini ‘lov u mutnom’ je ovaj koji se događa zadnjih 30 godina, gdje na račun nas poduzetnika HGK lideri jedu, piju, tulumare i putuju po svijetu, s izdašnim dnevnicama i primanjima”, poručio je Burilović.

Komentari