Oreščanin: Niti sindikat zastupa radnike, niti HGK zastupa svoje članove, nego je i jednima i drugima svrha isključivo čuvanje vlastitih privilegiranih pozicija

Dražen Oreščanin Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin napisao je kratak osvrt na HRT-ovu emisiju Otvoreno u kojoj se govorilo o tome kako pomoći poduzetnicima. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Hrvoje Bujas je bio jučer kao i obično sjajan, ali htio bih istaknuti nekoliko stvari koje bi možda mogle proći ispod radara.

Prva je raspored gostiju u studiju, već samim rasporedom se vidi da su poduzetnici na jednoj strani, a nepoduzetnici na drugoj.

Sindikalist Sever koji bi se trebao boriti za prava radnika i veće plaće se zdušno zalagao direktno protiv interesa radnika – da se ne smanjuju porezi i doprinosi i da se ne ukidaju parafiskalni nameti!



Komornik Jurčić je rekao da hrvatsko gospodarstvo neće biti konkurentno ako članarina u HGK ne bude obvezna, što je jedan od većih nonsensa koje sam čuo u zadnje vrijeme (kao da je sada konkurentno i kao da je HGK zaslužna za to što je npr. IT industrija konkurentna).

Kroz ove izjave vidljivo je da niti sindikat zastupa radnike niti HGK zastupa svoje članove, nego je i jednima i drugima svrha isključivo čuvanje vlastitih privilegiranih pozicija i da su poslušni sluge politike.

I sva sreća da je Hrvoje takav karakter i da je odmah reagirao na njihove besmislene izjave i da im je upadao u riječ, netko drugi (recimo ja) bi bio previše pristojan i efekt ne bi bio tako jasan i dobar. Pokušajte zamisliti da je umjesto Hrvoja poduzetnike predstavljao Zorić, kako bi to sinoć izgledalo”, napisao je Oreščanin na Facebooku.

Bujas pozvao Vladu da djeluje: Nameti su u Hrvatskoj svrha samima sebi. Oni su sredstva za uhljebljivanje

Facebook

Komentari