OPTIMIZAM SE VRAĆA Jadran je živnuo, polako se puni turistima

Danijel Bartolic / CROPIX

Rovinj napokon počinje poprimati izgled kakav mu u lipnju i dolikuje. Naime, grad je živnuo, polako se puni turistima pa se počinju stvarati i lagane gužve u njegovim uličicama.

“Optimizam se vraća. Znači da ćemo valjda sezonu odraditi kako treba. Bit će bolje, mi se nadamo. Svi smo optimisti i mislim da će ih doći sedmi, osmi, deveti, čak i deseti možemo odraditi kako treba”, rekao je stanovnik Rovinja Rok Gojani.

Oni koji Rovinj poznaju iz vremena prije koronavirusa, kažu da im je ovakav ipak draži.

“Savršeno je. Inače je ovdje velika gužva, tako da je bolje za nas sada”, kaže Michael iz Njemačke.



Domaći ipak više vole svoje turističke destinacije u starom izdanju i to zbog čiste matematike – s brojem turista raste i zarada.

U Hrvatskoj je danas 53 tisuće turista, od kojih je 39 tisuća stranih, najviše Nijemaca.

“To je izuzetno dobar znak zato što su Nijemci i za Hrvatsku i za Istru najznačajniji gosti. Bitno da su se oni pokrenuli jer će o njima značajno ovisiti naša turistička sezona”, smatra Denis Ivošević iz Turističke zajednice Istarske županije.

I po rezervacijama se vidi da je sezona krenula, a u jednom rovinjskom restoranu više nema slobodne stolice.

“Turisti dolaze, pogotovo iz susjednih zemlja. Mi smo večeras puni, zvali smo i više ljudi da rade i veselimo se tome”, rekla je ugostiteljica Rebecca Pellizzer.

Slična slika je i u adrenalinskom parku u kojem su hrabriji turisti došli na svoje. “Vraća se polako u normalu. Svjesni smo da neće biti kao lani, ali će možda tijekom sedmog i osmog mjeseca biti više nego što smo očekivali”, kaže zaposlenik parka Nevenko Bulić.

Stoga će, kako dani prolaze, sve manje mjesta biti i na plažama jer rast će temperatura, a s njom i broj turista, piše Dnevnik.hr.

Komentari