Ogorčeni Beroš: U Ministarstvu zdravstva niti 35 postotak cijepljenih

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je s nezadovoljstvom komentirao procijepljenost u ministarstvu, i to onom njegovom. Dok građane već duže vrijeme nagovara na cijepljenje, ispada da mu to nije pošlo za rukom u vlastitom ministarstvu.

Edukacija je ključ

Za početak je rekao kako je u ovom, kao i ostalim, procesu najbitnija edukacija: “Kada je riječ o zdravstvenim ustanovama i zdravstvenom sustavu, nakon završetka masovne kampanje prelazimo na novi pristup, a to su obavezna predavanja i edukacija za sve osobe, pa i necijepljene, u zdravstvenom sustavu.”

“Predavatelji će biti stručnjaci koji će predstaviti najnovije spoznaje i odgovarati na pitanja i tako riješiti eventualne nedoumice onih koji se ne žele cijepiti zbog određenih strahova ili pitanja. Predavanja će biti obavezna jer se odvijaju u okviru edukacije pri zaštiti na radu.”

Ima i pozitivnih stvari

Kao izuzetno pozitivnu stvar u ovoj borbi naveo je procijepljenost samih zdravstvenih radnika: “Procijepljenost među zdravstvenim djelatnicima raste, u ovom trenutku s jednom dozom cijepljeno ih je 81.2 posto, a s obje 71.9 posto.”



“Apsolutno je potrebno, uz kampanju koja traje, u neposrednom kontaktu i komunikaciji naglašavati prednost cijepljenja. Brojni su dokazi da de facto nema smrtnosti kod onih koji su cijepljeni, pogotovo kod onih s obje doze.”

Građani koji se iz zdravstvenih razloga ne mogu testirati morat će se pridržavati uobičajenog epidemiološkog okvira.

“To činimo jer želimo i moramo kao resorno ministarstvo pokazati da nema dvostrukih mjerila. Želimo biti prvi koji će omogućiti sigurne uvjete rada svim našim djelatnicima”

Beroš nije zadovoljan

No onda je upitan koliko je zaposlenika Ministarstva zdravstva cijepljeno: “Imam, ne mogu ga komunicirati, nisam zadovoljan”, rekao je Beroš pravdajući se zaštitom osobnih podataka.”

Netom prije on je rekao broj cijepljenih u cijelom zdravstvenom sustavu, ali za vlastito ministarstvo, iako nitko nije tražio nijedno konkretno ime, pozivao se na zaštitu osobnih podataka: “Ispod 35 posto. To je poražavajuće”, piše N1.

 

 

Komentari