ODVJETNIK DOŠEN: ‘Horvatinčić će se žaliti na odluku suca da ide na izdržavanje zatvorske kazne, moguć je prekid kazne radi nastavka liječenja’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pravomoćno osuđeni poduzetnik Tomislav Horvatinčić u srijedu se mora javiti na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine i 10 mjeseci potvrdio je Hini odvjetnik Velimir Došen. No, on je najavio kako će se njegov klijent žaliti na odluku suca zagrebačkog Županijskog suda. 

Iako žalba na odgađa izvršenje zatvorske kazne, Došen ističe kako je moguće da žalba, za koju ima rok do ponedjeljka 12. srpnja, bude usvojena.

“Ukoliko Horvatinčić bude u Remetincu, a žalba se prihvati, onda je moguć i prekid kazne radi nastavka liječenja”, rekao je Došen.

Dodao je kako postoji činjenična podloga za prihvaćanje žalbe. Pojasnio je da Horvatinčićevi liječnici iz Opatije, Pule i Beča smatraju da on nije završio liječenje.



Podsjetimo, sutkinja izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Martina Maršić odbila je  ranije Horvatinčićevu molbu za odgodom izvršenja zatvorske kazne nakon što je sud ustvrdio da se Horvatinčićeve kronične bolesti mogu liječiti u okviru zatvorskog sustava.

Obrana: Horvatinčić mora na operaciju u inozemstvo

Ukoliko se Horvatinčić ne javi u srijedu 14. srpnja u Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu, sutkinja izvršenja zagrebačkog Županijskog suda izdat će nalog za dovođenje nadležnoj policijskoj postaji koja potom Horvatinčića dovodi u Centar za dijagnostiku, doznaje Hina.

Inače, obrana je u prva dva navrata priložila medicinsku dokumentaciju u kojoj je navela da Horvatinčić mora na operaciju u inozemstvo jer se taj operativni zahvat ne može napraviti nigdje u Hrvatskoj, a pogotovo ne u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS).

Pravomoćno osuđeni poduzetnik je posljednji put dobio tromjesečnu odgodu izvršenja kazne zbog teškog zdravstvenog stanja u ožujku ove godine. Horvatinčić je u molbi naveo da mu se stanje uopće nije popravilo, već pogoršalo od ožujka 2020. kada je dobio prvu odgodu.

Podsjetimo, Horvatinčić je pravomoćno osuđen za nesreću počinjenu 2011. tek nakon tri ponovljena suđenja. Najprije je bio proglašen krivim, ali osuđen na uvjetnu kaznu, zatim je na drugome ponovljenom suđenju bio oslobođen zbog famozne sinkope, da bi na trećemu suđenju bio osuđen na bezuvjetnu kaznu.

Komentari