Objavljen video na kojemu se vidi brutalno uhićenje Tihomira koji je spasio Trnje od poplave

Facebook

Tihomir Blagus postao je heroj Trnja nakon što je tijekom poplave za vikend provalio u objekt Hrvatskih voda i ručno podigao branu kako bi se voda koja je plavila kvart i njihove kuće otekla u Savu.

No, nakon što je došla policija, priveli su ga te je cijelu subotu zadržan u policiji. Iz MUP-a su se oglasili u utorak, tvrdeći da je Tihomir uhićen jer je vrijeđao policajce, a ne jer je provalio u prostorije Hrvatskih voda.

Ovo je čovjek koji je podigao branu, a policija ga privela: Ostavili bi me cijelu noć tamo…



“Na mjesto događaja, nakon dolaska policijskih službenika i tijekom provođenja potrebnih radnji, došao je 54-godišnjak koji je pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Pri tom je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u provođenju službene radnje te ih galameći vrijeđao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smjeru policijskog službenika. Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a što on nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem.

Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je i dalje nastavio s opisanim ponašanjem, oglušio se na naredbu zbog čega su ga policijski službenici, radi pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije”, kažu u zagrebačkoj policiji.

Policija kaže da su muškarca s Trnja priveli zbog vrijeđanja, a ne jer je provalio u ustavu

Dodaju da je provedenim kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 54-godišnjak, pod utjecajem alkohola (0,88 g/kg), počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Danas je na profilu Facebook grupe Trnje – na posljednjoj liniji obrane objavljen video koji je navodno snimio Tihomir trenutak prije uhićenja.
“Policija je dala izvještaj da je naš heroj Tihomir Blagus pijan vrijeđao policajce i da je zato priveden. No, objavljujemo snimku kako se sve to dogodilo i kako je to krenulo. Tihomir je snimao (na javnoj površini) policiju kako radi zapisnik zbog provale, to nije bio ni nekakav krim izvid. U jednom trenutku policajac ne dopušta snimanje i izbija i uzima Tihomiru mobitel iz ruke”, stoji u opisu.

Komentari