Obitelj preminulog iz Istre ogorčena: Pokušao se testirati, ali nije uspio

Facebook

Obitelj istarskog ugostitelja Antona Nina Kernjusa, vlasnika konobe Astarea iz Brtonigle, i dalje demantira tvrdnje da je preminuli Nino odbio hospitalizaciju kao što je to u srijedu ujutro na konferenciji za novinare izjavio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović.

Kernjus je preminuo u noći s utorka na srijedu, a po tvrdnjama njegove obitelji, nije bio izolaciji jer nije ni znao da je zaražen. Nakon što je dobio visoku temperaturu u nedjelju navečer sam je posumnjao koronavirus.

Svi su u izolaciji

Inače je, kažu, bio je u odličnoj formi i vitalan, bez ikakvih zdravstvenih problema. Nedavno je čak napravio novu krvnu sliku koja je bila uredna.

Glas Istre je jučer razgovarao sa snahom preminulog ugostitelja Keti Visintin i njegovom suprugom Almom Kernjus koje kažu da se svi članovi uže obitelji trenutno nalaze u izolaciji i čekaju nalaze testiranja na koronavirus.



Obje su ogorčene na službene izjave koje je dao istarski Stožer za civilnu zaštitu jer, kako tvrde, nisu točne informacije da je Nino odbijao liječničku pomoć i hospitalizaciju. Dapače, naglašavaju, pokušavao je obaviti testiranje, ali bezuspješno.

Po riječima obitelji, tek kad se Ninu stanje jako pogoršalo, po njega je došla hitna pomoć iz Umaga kojoj je do njihove kuće, tvrdi Keti Visintin, trebalo punih sat vremena, iako, kako je navela, do Brtonigle treba 15 minuta sporije vožnje. Nakon bezuspješnih pokušaja oživljavanja i stavljanja na respirator, Nino je nažalost preminuo.

“Liječnica nam je rekla da je nemoguće da je umro od koronavirusa”

“Jedna nam je liječnica rekla da je gotovo nemoguće da je preminuo od virusa u tako kratkom roku. Moj suprug je bio zdrav i nije imao nikakvih poteškoća sa zdravljem”, rekla je Alma. Dodala je da je još uvijek u ogromnom šoku, a i sama je u izolaciji zbog povišene tjelesne temperature. No u cijeloj ovoj priči,dodatno ju je pogodilo kad je čula izjave da je njen suprug odbio liječenje.

“To su neistine i uopće ne mogu razlučiti kako je moguće da takve laži izađu u javnost. Zbog toga se Nina etiketira kao nekakvog neodgovornog i nesavjesnog ugostitelja koji je zarazio cijelu obitelj”, rekla je Alma za Glas Istre.

Komentari