Obavljena primopredaja, nova Uprava preuzela Zagrebački Holding

Ilustracija Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nova Uprava, na čelu s Nikolom Vukovićem, preuzela je upravljanje Zagrebačkim Holdingom. Novi članovi imenovani su bez javnog natječaja. 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv novog zagrebačkog gradonačelnika zbog ‘moguće povrede članka 15. Zakon o sprječavanju sukoba interesa, odnosno imenovanja suprotno proceduri’, piše N1.

Na sjednici Skupština Zagrebačkog Holdinga, podsjetimo, razriješila je dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog Holdinga te imenovala Nadzorni odbor u djelomičnom sastavu od tri člana, predsjednice NO Suzane Brenko i članova NO Ratka Bajakića i Damira Topića.

Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana, predsjednik Uprave Nikole Vuković i član Uprave Ante Samodol. Na javnim natječajima koji će biti raspisani u najkraćem mogućem roku birat će se preostala tri člana Uprave te preostali članovi Nadzornog odbora.


“Kad vas zatekne izvješće s 305 milijuna kuna gubitaka, imali smo dvije opcije – ili ostaviti staru Upravu, koja očito nije stavila stvar pod kontrolu ili razriješiti staru Upravu i ostaviti Holding bez Uprave nekoliko mjeseci koliko bi trajao javni natječaj. Odlučili smo se da je najodgovornije rješenje imenovati minimalni broj članova Uprave, a to su dvojica, kako bi se odmah počelo s rješavanjem problema, a za ostale članove Uprave raspisati natječaj”, rekao je u utorak gradonačelnik Tomislav Tomašević te dodao da su uvid u pravo stanje dobili tek nakon primopredaje vlasti.

 

Komentari