NOVI SLUČAJ ZARAZE Koprivnička bolnica zabranila posjete

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Županijski Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio je odluku o zabrani posjeta u koprivničkoj bolnici i ustanovama socijalne skrbi na području županije.

Stožer civilne zaštite priopćio je da je među tri testirane osobe iz opće populacije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19.

Riječ je o pacijentu Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek“ koji je sukladno protokolima prije daljnje medicinske obrade testiran na COVID-19 infekciju te je nakon prvotnog negativnog nalaza, ponovnim testiranjem potvrđen kao asimptomaski nositelj koronavirusa.

Pacijent je zajedno s još četiri pacijenta koji su bili u bliskom kontaktu, zbrinut i premješten u izolaciju na Infektivnom odjelu koprivničke bolnice sukladno protokolima i uputama koje propisuju parametre zbrinjavanja infektivnih pacijenata, a nakon epidemiološke obrade iz predostrožnosti su mjerom kućne samoizolacije obuhvaćena i četiri zdravstvena djelatnika.



U popodnevnim satima Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju na telefonskoj sjednici donio i Zaključak o zabrani posjeta i izlazaka korisnika ustanova u socijalnoj skrbi (domovi za starije i nemoćne osobe na području županije, privatni obiteljski domovi i udomiteljske obitelji) te do daljnjega ukinuo posjete u koprivničkoj bolnici.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije podsjeća kako se sve aktualne i provjerene informacije ažurno i promptno objavljuju na mrežnoj stranici Koprivničko-križevačke županije te putem priopćenja za javnost odmah po primitku službenih rezultata nalaza testiranja uzoraka na COVID-19 infekciju.

Ovim putem Županijski Stožer civilne zaštite još jednom apelira na građane da se odgovorno ponašaju i pridržavaju svih dosad donesenih općih mjera i uputa o fizičkom distanciranju i smanjenju socijalnog kontakta, održavanju higijenskog standarda i dezinfekcije, koje su od ključne važnosti za sprječavanje širenja bolesti, priopćili su, prenosi N1.

Komentari