Novi šef Vinogradske: Bilo je nekih manjih nepravilnosti

screenshot

Davor Vagić, novi ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, bolnice poznatije kao Vinogradska bolnica, govorio je o preuzimanju vlasti u bolnici nakon smjene dr. Zorana Vatavuka, nalazima inspekcije, Dijani Zadravec…

Podsjetimo, jutros smo izvijestili o njegovom imenovanju.

Prvo se svima zahvalio što je baš on izabran: “Moram zahvaliti na početku djelatnicima koji su u izuzetno zahtjevnih zadnjih godinu i pol unatoč dva potresu i covid krizu uspjeli napraviti to su naši pacijenti minimalno osjetili to da radimo u izvanrednim okolnostima. Želim zahvaliti i našim pacijentima koji i dalje vjeruju bolnici koja postoji 175 godina.”

“Ovaj problem koji je sada i koji je bio u medijima zadnjih dana mislim da se može riješiti jednim mirom i normalnim radom i onime što je jako bitno, a to je da nalazi koji su mi dani danas kada sam preuzeo dužnost, definitivno u inspekcijskom nalazu HZZO-a i Ministarstva zdravstva nije bilo ničega od nekih kriminalnih radnji, bilo je nekih manjih nepravilnosti”, kaže Vagić.



Komentirao je i sveprisutnu temu Dijane Zadravec: Prof. Zadravec je na bolovanju. Ja osobno želim da što prije ozdravi. Kada završi bolovanje vraća se na mjesto s kojega je otišla na bolovanje, a to je mjesto radiologa na Zavodu za radiologiju, kao voditelj neuroradiologije.”

“Nikad nisam imao ratnu sjekiru s nekim. Mi smo samo legalisti, govorim isključivo legalistički i mislim da trebamo sve napraviti da i djelatnici imaju mir i osjećaju se sigurno, bez straha i ostalog što se događa i zbog naših pacijenata, da i oni osjećaju da će ovdje dobiti sigurnu zdravstvenu skrb”, piše RTL.

Komentari