Novi šef Holdinga smijenio direktora GSKG-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nova uprava Holdinga smijenila je dugogodišnjeg direktora GSKG-a Joška Jakelića jer nema povjerenja u njega. Uhićeni Neven Blažević i njega spominje u podjeli provizije, ali USKOK ga za ništa ne tereti.

“On je morao otići jer mu nova uprava Zagrebačkog holdinga ne vjeruje. Na kraju i da je on sam potpuno čist, odgovoran je jer mu je njegov najbliži suradnik optužen za uzimanje mita, a da on nije ništa vidio”, navodi sugovornik iz Holdinga za 24 sata. 

Novi šef Holdinga Nikola Vuković, kojeg je imenovao Tomislav Tomašević, smjenu je obavio brzo, a navodno mu je najteže bilo naći zamjenu jer nije znao tko je sve umrežen. Holding je preuzeo u ponedjeljak, a treći dan ga je dočekala afera u GSKG-u. Za novog voditelja GSKG-a izabran je Marko Šarić, koji je dosad radio u financijama tvrtke.

Jakelić vodi tu tvrtku koja je sastavni dio Holdinga još od 2005. godine. Nije davao izjave za medije niti se pojavljivao na događanjima. No, ova afera koštala ga je fotelje.



Podsjetimo, Neven Blažević zvani Ćiro, Jakelićev bliski suradnik, uhićen je zbog primanja mita za namještanje poslova tvrtkama na hitnim intervencijama i obnovi zgrada kojima upravlja GSKG.

 

Komentari