Novi dekan Filozofskog fakulteta ne zna ni kako se piše ime ustanove kojom upravlja

Ranko Šuvar / CROPIX

Razrješenjem dekanice zagrebačkog Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić, na njenu je poziciju privremeno došao Miljenko Šimpraga. On je Borasov prorektor za inovacije, komunikacije i transfer tehnologije koji nema nikakve veze s Filozofskim fakultetom.

Šimpraga nije zaposlenik Filozofskog i nema nikakve veze s društveno-humanističkim znanostima. Diplomirao je i doktorirao u području veterine i animalnih znanosti. Na prorektorsku funkciju prije šest godina stigao je s Veterinarskog fakulteta, gdje je bio zaposlen kao profesor.

No to što ne dolazi s nekog društvenog fakulteta ne opravdava činjenicu da je potpuno nepismen. Naime, na društvenim mrežama proširio se e-mail koji je Šimpraga poslao svim zaposlenicima i studentima FFZG-a u kojem je Filozofski napisao Filozovski fakultet. I to mu nije prvi put. Već je dvaput u izjavama za medije Filozofski nazvao FilozoVskim.

Također, piše “morati ćemo“, umjesto “morat ćemo”, “izvjestio“, umjesto “izvijestio” te “obzirom na njegovu dužnost“, umjesto “s obzirom na svoju dužnost”.



Inače, osim što je Borasov prorektor za inovacije, Miljenko Šimpraga je vitez inovatorstva. Komora inovatora Kraljevine Belgije prije četiri godine dodjeljivala je to odličje ljudima diljem Europe, a među njima se našao i zagrebački prorektor Šimpraga.

Upravo se HSLS tada pohvalio da je Šimpraga odlikovan Redom viteza inovatorstva. Učinili su to jer je u vrijeme odlikovanja Šimpraga bio njihov potpredsjednik. Osim toga, neko je vrijeme bio i predsjednik stranačkog Odbora za znanost i obrazovanje te je imao istaknutu ulogu u ogranku u Zagrebu, u Gornjoj Dubravi. Kako je predsjednik HSLS-a potvrdio novinarki Telegrama, Šimpraga je još uvijek član stranke, no oni se ograđuju od svega što Šimpraga radi na Filozofskom fakultetu.

Komentari