Nove snimke opet dokazuju da HDZ-ovci ne govore istinu

Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak je objavio status u kojem kaže da je Šimunić tražio sastanak. Demantira ga nova snimka. Osim toga, na njoj Žarko Tušek priznaje da je prekršio i mjeru samoizolacije.

HDZ-ovci Žarko Tušek i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak se trude uvjeriti javnost da je Viktor Šimunić inicirao sastanak sa Žarkom Tušekom na kojem su mu nudili pomoć u kampanji i javne funkcije. Brane se da su namamljeni i zlonamjerno snimljeni. Iako smo više puta napisali da to nije tako, da se iz jednosatne snimke koju smo preslušali, jasno čuje da su oni zvali Šimunića na sastanak, a postoji i SMS prepiska, Gredičak je sinoć objavio status na službenom profilu gradonačelnika Oroslavja.

U njemu tvrdi da je do sastanka došlo na Šimunićevu inicijativu.

– Do spornog sastanka je došlo obzirom na prijedlog Viktora Šimunića sa prethodnog sastanka kojeg je zatražio vijećnik Kristijan Sojč i na kojem mi je predloženo da izađem iz HDZ-a i podržim Viktora Šimunića u utrci za župana. Izlazak iz HDZ-a nisam prihvatio, a za podršku u utrci za župana uputio sam ga na potrebu da se kontaktira Žarko Tušek. On me molio da organiziram sastanak i ja sam Tušeku predložio da se nađemo. Dakle, do sastanka je došlo na njegovo inzistiranje i zbog njegove želje da ga podržimo u utrci za župana. Tušek je mogućnost podrške u utrci za župana odbio, ali mu je ponudio druge modalitete političke suradnje – objavio je Gredičak.



https://www.facebook.com/EmilGradonacelnik/posts/4921969414543618

No, ovu tezu Gredičaka opovrgava sam Emil Gredičak. U interesu javnosti je da zna istinu, zato objavljujemo još jedan isječak snimke na kojem se jasno čuje Gredičak koji govori da je Tušek tražio sastanak. Na snimci se čuje Gredičak koji pita Šimunića je li razmišljao o koracima dalje. Šimunić odgovara da je čekao taj razgovor da vidi. Gredičak zatim kaže da neće ništa prejudicirati, ali da će mu Tušek iznijeti svoje stavove i razmišljanja.

  • Šimunić pita: Dobro, on je tražil sastanak, mislim on je to iniciral ili…
  • Gredičak odgovara: Da, on je rekel da bi se mogli sesti, ali to onak u nekom razgovoru..
  • Šimunić: Ok

Na snimci priznao da je prekršio samoizolaciju

Gredičak nakon toga ponavlja da želi da Šimunić čuje što Tušek misli.

Tušek je, podsjetimo,u jednosatnoj snimci iznosio planove o trećem putu kojem bi oni tajno pomogli, a onda je Šimuniću nudio i pozicije, što smo sve detaljno objavili.

Za saborskog zastupnika i predsjedništva HDZ-a Tušeka je neugodan i još jedan detalj. Na snimci on priznaje da je prekršio samoizolaciju.

– Bok, bok, ja se ispričavam, ja moram imati masku stavljenu jer sam bil ovaj tjedan, danas mi je zadnji dan samoizolacije pod jedno, a pod drugo idem se cijepiti jer više ne mislim riskirati ni jednu samoizolaciju – kaže Tušek, piše 24 sata.

Komentari