NOVE BROJKE U Hrvatskoj više od 1000 oboljelih, još jedna osoba preminula: Božinović: Poseban apel mladima, vama možda neće ništa biti ali zarazit ćete druge

Goran Stanzl / POOL / PIXSELL

Nacionalni stožer civilne zaštite s početkom u 14 sati objavit će najnovije podatke o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da u Hrvatskoj 48 novooboljelih, a ukupan broj se popeo na 1011.

Podsjetimo, prema posljednjim podacima do sada je potvrđeno 1011 novooboljelih osoba novim koronavirusom. Do sada su se 73 osobe oporavile. Preminulo je sedam osoba. Jučer u KB Dubrava je preminuo muškarac rođen 1930. godine koji je bolovao od više bolesti.

Iz stožera ponovno pozivaju na pridržavanje mjera jer samo tako se može suzbiti širenje epidemije.



Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić je posebno pozvala građane u Splitu i Zadru na pridržavanje mjera jer su iz tih gradova dobili dojave da se građani i dalje okupljaju u zatvorenim kafićima i druže se.

Građani koji se nalaze izvan Hrvatske ne bi se trebali vraćati u Hrvatsku zbog Uskrsa, upozorio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Napomenuo je da bi i njih čekala samoizolacija ili karantena što bi onemogućilo primarni cilj za povratak.

“Nije pametno poduzimati putovanja u ovoj situaciji”, dodao je Capak.

“Bez nužne potrebe nitko ne treba putovati, a to se odnosi i unutar zemlje”, ponovio je voditelj stožera Davor Božinović.

“Utvrđeno je da su 1024 osobe kršile mjere koje smo propisali te će oni odgovarati na način da će im sanitarna inspekcija napisati kazne”, dodao je.

“Poseban apel mladima da se pridržavaju mjera. Njima možda neće ništa biti, iako nitko nije imun, ali oni će zaraziti druge oko sebe, bake, djedove, susjede i ostale”, rekao je Božinović i pohvalio i zahvalio se svima onima koji volontiraju i pomažu u ovoj krizi.

Komentari