NOVE BROJKE U Hrvatskoj ukupno 2016 zaraženih, preminule su 54 osobe

Edvard Susak / HINA / POOL / CROPIX

U 14 sati Nacionalni stožer održat će redovitu konferenciju na kojoj će obavijestiti javnost o najnovijim podacima o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 2016 oboljelih osoba, a 982 osobe su se oporavile. U subotu ujutro preminuo je još jedan štićenik splitskog Doma za starije i nemoćne. Dosad su preminule ukupno 54 osobe.

“U posljednja 24 sata potvrđeno je 7 novih bolesnika. Preminule su tri osobe, svi troje su bili kronični bolesnici”, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Trenutačni uspjeh nije slučajan stoga i dalje budimo promišljeni”, dodao je Beroš te napomenuo da se svakako trebamo pridržavati mjera i dalje.



Na pitanje o nadzoru putnika u autobusima u javnom prijevozu, voditelj stožera Davor Božinović je kazao da je to zadaća prijevozničkih tvrtki. “Velika je vjerojatnost da će i putnici voditi računa o situaciji i mjerama”, dodao je.

Ministar zdravstva je kazao da u Domu za starije i nemoćne u Splitu nisu utvrđene nepravilnosti u radu. Na pitanje kako se onda dogodilo da se u Domu pojavila zaraza, Beroš je kazao da to nije pitanje za njega jer se on bavi zdravstvenim sustavom.

NOVE INFORMACIJE IZ STOŽERA U Sisačko-moslavačkoj županiji obvezne maske; Preminula jedna osoba u Splitu

Komentari