NOVE BROJKE STOŽERA Ukupno 2016 zaraženih u Hrvatskoj. Preminulo je 69 osoba

Edvard Susak / HINA / POOL / CROPIX

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati na redovitoj će konferenciji obavijestiti javnost o najnovijim podacima o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj su na koronavirus pozitivne 2076 osobe, od čega ih je 1348 ozdravilo. Dosad je preminulo 67 osoba.

“U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je detektirano 14 novooboljelih od koronavirusa. Testirano je 36 221 osoba, pozitivnih je 5 posto od ukupnog broja testiranih. Preminule su dvije osobe, muškarac u Osijeku i žena u Dubrovniku te je ukupan broj preminulih u Hrvatskoj 69”, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš je svim “hitnjacima” čestitao njihov dan. “Radi se o 4047 djelatnika bolničke i izvanbolničke hitne medicinske službe koji godišnje zbrinu više od 1,5 milijuna bolesnika i svima nama pružaju osjećaj sigurnosti da netko brine i može zbrinuti nas u trenutku kad nam je zdravstvena potreba važna”, rekao je ministar.



Dodao je da u tome nisu jedini jer cijeli zdravstveni sustav zaslužuje pohvalu i podršku. “Moramo ih podržati jer nije lako nositi se s ovom ugrozom”, poručio je Beroš.

Beroš je komentirao i postoji li sukob interesa o povezanosti njega i njegove sestre Tajane Tomašević s Petrom Pripuzom.

“Mišljenja sam da to nije potrebno u ovom trenutku jer je riječ o Stožeru koji se bavi drugačijom problematikom”, rekao je i dodao je da ništa ne krije i obećao je dati intervju o datoj temi nakon konferencije.

“Ne znam zašto bi to nekom smetalo, nitko nikoqa nije pitao čiji je član, ovo su stručni ljudi, pokazali su se kao stručnjaci, a meni je drago da među nama ima toliko političkih mišljenjika”, komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović povezanost članova Stožera s HDZ-om.

“Ponosna sam članica HDZ-a što nema nikakve veze s mojim psolom”, dodala je Maja Grba Bujević.

“Kad je sve ovo s epidemijom počelo mnogi su nas proglasili stručnim ljudima, a mi smo i sada isti ljudi kao oni od prije dva mjeseca”, nadovezao se ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Županijski stožeri civilne zaštite počeli su objavljivati nove podatke o koronavirusu.

ŽUPANIJSKI STOŽERI U Splitsko-dalmatinskoj županiji 11 novooboljelih, među njima četiri njegovateljice

Komentari