NOVE BROJKE LOKALNIH STOŽERA U Zagrebu 19 novozaraženih, u Osječko-baranjskoj županiji 24

Lokalni stožeri civilne zaštite počeli su objavljivati najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

GRAD ZAGREB

U Zagrebu je 19 novozaraženih osoba koronavirusom, samoizolacija je određena za osam osoba dok je još 66 osoba upućeno na testiranje, izvijestili su u četvrtak iz zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”Zvonimir Šostar  rekao je da su u zadnja 24 sata obavljena 432 testiranja, tako da je dosad ukupno testirano 17.576 osoba.



“Ovog časa u Zagrebu je 261 aktivni slučaj. Samoizolacija je određena za 128 osoba, pa je 1363 sugrađana u izolaciji”, kazao je Šostar.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom otkriven je u Šibeniku, a riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja je bila u samoizolaciji kao kontakt pozitivne osobe iz druge županije, vezano za teniski turnir u Zadru, izvijestili su iz Stožera Civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Ukupno je u Šibensko-kninskoj županiji pet aktivnih slučajeva zaraze.

Tri oboljele osobe su iz Knina, jučer popodne objavljeno je da je na koronavirus pozitivan trener HNK Šibenika Krunoslav Rendulić, koji je u Vodicama.

Sve oboljele osobe imaju blage simptome i nisu hospitalizirane, ističu iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

“Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom je 90 osoba, od kojih je 70 pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s covid-19 pozitivnom osobom, a 20 ih je pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije zbog ulaska u Hrvatsku iz zemalja pod novim mjerama graničnog režima. U posljednja 24 sata uzeto je 35 uzoraka”, izvijestili su iz Stožera.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji još 24 osobe zaražene su koronavirusom, pa je tako trenutno 197 osoba pozitivno na taj virus, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 156 uzoraka, koji su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, 24 je bilo pozitivno. Osam novopozitivnih osoba su iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova, priopćeno je iz Stožera.

Napominju kako se od 197 trenutno oboljelih osoba, na bolničkom praćenju u osječkom KBC-u nalazi 28 pacijenata, s tim da su jučer hospitalizirane tri osobe, dok su četiri otpuštene na kućno liječenje.

U Stožeru ističu kako i dalje nema pacijenata na respiratoru te da se đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, kojemu je bio potvrđen koronavirus, vratio iz osječkog KBC-a, ali je i dalje je u samoizolaciji, sve do dvostrukog negativnog testa.

Povećan broj novozaraženih odrazio se i na povećanje broja osoba u samoizolaciji, pa je u Županiji tom mjerom obuhvaćeno 1.709 osoba, a u zadnja 24 sata u samoizolaciju je stavljeno 97 kontakata oboljelih.

Stožer navodi kako epidemiolozi danas intenzivno provode izvide te određuju daljnje epidemiološke mjere u svim utvrđenim slučajevima oboljenja te prema kontaktima oboljelih.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 71 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, a od dvije dojave građana o kršenju te mjere, jedna se pokazala točnom, i to u Đakovu, ističu u osječko-baranjskom Stožeru CZ.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Dvije novozaražene osobe zabilježene su u Međimurskoj županiji.

Epidemiološka situacija u Međimurju je u ovome trenutku iznimno dobra i nema razloga za zabrinutost, poručili su.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Deset novih osoba pozitivno je na koronavirus u Požeško-slavonskoj županiji, izvijestio je epidemiolog Ante Vitalija u četvrtak ujutro na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite te najavio više od 40 novih testiranja kontakata novozaraženih osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije zbog toga preporuča odgodu svih javnih okupljanja i podsjeća na važeće preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Najavio je da će kontaktirati organizatore okupljanja i nadzirati poštuju li se mjere.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Istarski stožer izvjestio je kako su tijekom posljednja 24 sata potvrđena dva slučaja zaraze. Radi se o uvezenim slučajevima, stranim državljanima koji su doputovali iz SAD-a.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 1 osoba iz Borova, 1 osoba iz Vinkovaca, 3 osobe iz Starih Mikanovaca, 1 osoba iz Rokovaca i 1 osoba iz Ivankova).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 58, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno je u županiji jedna osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 58 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2609.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 282 osobe, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama 186. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je pet, od kojih su dva liječnika i tri medicinske sestre/tehničara.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba. Riječ je o starijem muškarcu koji je sinoć zaprimljen na hitni prijem Opće bolnice u Zadru. On je s ličkog područja županije i najvjerojatnije se zarazio od kontakata iz inozemstva.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

U ovoj županiji danas nema novooboljelih od koronavirusa.

“Na području naše županije nema novooboljelih od korona virusa. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije testirano je 15 osoba, svi nalazi su negativni.

Do sada je obrađena ukupno 1.413 uzoraka. Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 11 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga, osam ih se oporavilo, dvije osobe su i nadalje zaražena, a jedan muškarac je preminuo”, priopćili su.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Prema najnovijim podacima, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na COVID-19 na tom području i dalje je pozitivna samo jedna osoba.

Komentari