NOVE BROJKE I NOVA ODLUKA Nema novooboljelih od koronavirusa, jedna odluka je promijenjena

Foto: Daniel Kasap/ POOL / HINA

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247. Novooboljelih nema, javio je Nacionalni stožer.

Do sada je testirano 68740 osoba, od toga 226 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 10 osoba. Od toga su na respiratoru 2 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2126, što je 5 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 826 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1309 osoba. Ukupan broj preminulih je 104.

Stožer ukinuo pauzu za dezinfekciju u trgovinama

Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju Stožer je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom je ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno.

Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.



Komentari